Verbouwen of kleine aanpassing van pand of bouwwerk

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

 • Omgevingsvergunning
  • Wilt u in of om uw woning of bedrijf gaan bouwen, verbouwen, slopen of iets anders in uw woonomgeving veranderen? Vaak hebt u dan een omgevingsvergunning nodig volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Via deze wet zijn 25 vergunningen, ontheffingen en meldingen geïntegreerd in één omgevingsvergunning. Zo kunt u al uw benodigde vergunningen in een keer aanvragen bij slechts één loket. Dit bespaart u tijd en geld. Ook geldt er één bezwaar- en beroepsprocedure.

 • Afval, grofvuil
  • Wat valt onder grof huisvuil?

   Grof huisvuil is huisvuil dat niet in de grijze restafvalcontainer kan, omdat het te groot is. Grof huisvuil is ook huisvuil dat niet in de afvalcontainer mag. Bijvoorbeeld elektrische apparaten zoals een tv, i-pad of telefoon, servies, bloemenvaas, pannen etc. Het gaat om al het grof huisvuil, bruikbaar en onbruikbaar. De gemeente zamelt afval zoveel mogelijk gescheiden in. Dus ook al het grof huisvuil, bruikbaar en onbruikbaar, met uitzondering van bouw- en sloopafval, groenafval, chemisch afval en ander gevaarlijk afval. Grof huisvuil, bruikbaar en onbruikbaar, klein en groot, wordt gratis op afroep bij u thuis opgehaald.

   Hieronder staat nog welke soorten afval meer worden ingezameld. Achter het soort afval staat meer informatie of een link naar informatie.

   Rest huishoudelijk afval

   http://www.landerd.nl/portal/producten-en-diensten_42213/product/afval-huishoudelijk-afval_21.html

   Groente-, fruit- en tuinafval

   http://www.landerd.nl/inwoners/producten-en-diensten_42205/product/afvalinzameling-groente-fruit-en-tuinafval-gft_673.html

   Glas

   http://www.landerd.nl/inwoners/producten-en-diensten_42205/product/afval-glas_15.html

   Textiel

   Op verschillende  plaatsen staan containers voor kleding, schoenen en lappen. Ook kunt u textiel en oude schoenen laten ophalen door het kringloopbedrijf Maasland.

   Papier en karton

   Enkele  verenigingen uit de gemeente zamelen elke maand oud papier en karton in (geen melk- en vruchtensappakken). U kunt papier en karton ook afgeven bij de gemeentewerf, Runstraat 59a in Schaijk of bij de Milieustraat, Maaskade 28 in Oss.

   Elektrische apparaten

   Alle kleine en grote huishoudelijke elektrische apparaten levert u gescheiden in. Koopt u een nieuw apparaat, dan kunt u uw oude apparaat afgeven bij deze winkel. Ook kunt u elektrische apparaten gratis afgeven bij de Milieustraat, Maaskade 28 in Oss en bij de gemeentewerf, Runstraat 59a in Schaijk. Ook wordt het als grof huisvul gratis aan huis opgehaald.

   Tuinafval

   Grof snoeiafval kunt u naar de Milieustraat aan de Maaskade 28 in Oss brengen. Tot  2m3 is dit gratis. Brengt u meer weg, dan moet u hiervoor betalen. U kunt grof snoei afval ook brengen naar (of laten ophalen door):

   U betaalt hiervoor een vergoeding.

   Klein chemisch afval

   http://www.landerd.nl/inwoners/producten-en-diensten_42205/product/afval-klein-chemisch-afval_13.html

   Schoon puin

   Puin (zonder zand) kunt u brengen naar:

   • Van de Brand en Van Oort BV, Koperslagersstraat 17 in Uden (bedrijventerrein Goorkens). Voor info: tel. 0413-27 30 33;
   • Puinrecycling Oss BV, Maaskade 21 in Oss (Industrieterrein Elzenburg). Voor info: tel. 0412-65 00 34.

   U betaalt hiervoor een vergoeding. Ook kunt u dit brengen naar de Milieustraat in Oss.

   Bruikbare huisraad

   Geef  uw oude spullen een tweede leven. U kunt bruikbare spullen naar het Kringloopbedrijf aan de Maaskade 32 in Oss brengen (naast Milieustraat). Dit kost niets. Legitimatie is verplicht. Huisraad (bruikbaar en niet bruikbaar) worden ook gratis aan huis opgehaald. Zie onder: hoe werkt het? In de winkels van het Kringloopbedrijf te Oss en Heesch kunt u tegen aantrekkelijke prijzen diverse 2e hands goederen kopen. Voor info bel naar 0412-626 111.

   Plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons

   http://www.landerd.nl/portal/producten-en-diensten_42213/product/afval-plastic-metaal-blik-drankkartons_623.html

   Frituurvet/-olie

   Gebruikt  frituurvet/-olie kunt u brengen naar de  Milieustraat in Oss. Doe dit terug  in de originele verpakking en lever het dan in. Bij een aantal supermarkten staat een container. Hierin kunt u het frituurvet-/olie in de originele verpakking achterlaten. Vetten en oliën worden gerecycled. Het is niet toegestaan om frituurvet/-oliën door het toilet te spoelen of in het riool te gooien.

 • Grond, bagger en bouwstoffen gebruiken
  • De gemeente Landerd heeft hierover geen beleid.

 • Bouwwerk, gereedmelding
  • In een omgevingsvergunning voor bouwen staan regels waaraan u zich moet houden. Als u klaar bent met de werkzaamheden, dan meldt u dit bij de gemeente. De gemeente bekijkt dan of u gebouwd hebt volgens de regels in de vergunning.

   Als u volgens de regels gebouwd hebt, dan mag u het bouwwerk gaan gebruiken.