Huwelijk

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

 • Afschrift (uittreksel) burgerlijke stand
  • De burgerlijke stand is een afdeling van de gemeente. De burgerlijke stand maakt en bewaart officiële documenten van belangrijke gebeurtenissen. Deze documenten worden akten genoemd. Voorbeelden van akten:

   • geboorteakte
   • huwelijksakte
   • echtscheidingsakte
   • overlijdensakte

   U kunt een afschrift of uittreksel van een akte aanvragen bij de gemeente waar de akte is gemaakt.

   Afschrift of uittreksel

   Een afschrift is een kopie van de akte met een stempel en handtekening van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Op een uittreksel staan alleen de persoonsgegevens.

 • Trouwen
  • Het huwelijk of partnerschapsregistratie is één van de mogelijkheden om uw relatie met uw partner officieel vast te leggen. Gaat u trouwen? Vanaf 1 juli 2016 kunt u uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie online melden bij de gemeente.

   U kunt ook een afspraak maken bij de gemeente Landerd om persoonlijk langs te gaan en een melding van uw voorgenomen huwelijk or partnerschapsregistratie te doen.

   Elkaar het ja-woord geven doe je niet zomaar overal!
   Onze gemeente biedt twee prachtige locaties waar u de plechtigheid kunt laten voltrekken: het gemeentehuis van Landerd of het Raadhuis in Schaijk.

   Het Raadhuis in Schaijk is ingericht als sfeervolle trouwzaal en heeft een karakteristieke uitstraling. Het schitterende bordes vormt een prachtig decor voor een fotoreportage.

   Het gemeentehuis is in Zeeland gevestigd. De trouwzaal is onlangs gemoderniseerd en stijlvol ingericht. Deze trouwzaal biedt u tevens de mogelijkheid om de ceremonie te voorzien van digitaal fotomateriaal.

   Verder kunt u op iedere locatie in onze gemeente trouwen. Dit na voorafgaande toestemming.
   U heeft hiervoor een formulier nodig die u kunt verkrijgen bij Burgerzaken. Dit formulier kunt u ook downloaden onder het tabblad 'openbare documenten'.

   Wilt u meer informatie? Dan wijzen wij u graag op ons informatiepakket over trouwen in de gemeente Landerd.
   Het trouwen informatiepakket kunt u opvragen bij het informatiecentrum Landerd. Deze is telefonisch te bereiken op 0486 - 458 111.

 • Trouwen in het buitenland
  • In bepaalde landen hebt u een verklaring nodig als u daar wilt trouwen. In de verklaring moet staan dat u nog niet getrouwd bent en bevoegd bent om te trouwen. Wilt u als Nederlander in het buitenland trouwen? Dan vraagt u een ‘verklaring van huwelijksbevoegdheid’ aan bij de gemeente.