Wie zijn de mensen van Mantelzorg in Balans?

Dit item is verlopen op 22-06-2019.

Logo Samen Landerd Samen beterDe werkgroepen van Samen Landerd, Samen Beter schrijven regelmatig over wat hen bezig houdt. Deze keer de beurt aan Mantelzorg in Balans. Deze werkgroep is met het thema Mantelzorg aan de slag gegaan. Kartrekker van deze werkgroep Dorothé Snijders stelt zichzelf, en de andere werkgroepleden, graag aan jullie voor.

Wie zijn de mensen van Mantelzorg in Balans?

Ik ben Dorothé Snijders en ik ben werkzaam als teammanager bij BrabantZorg. Ik ben de kartrekker en lid van de werkgroep Mantelzorg in Balans. De werkgroepleden zijn:

  • Jenny Kezer (Pantein)
  • Toos Franken (wijkverpleegkundige zorg coöperatie Schaijk)
  • Henda Spanjers (Zorg coöperatie Schaijk)
  • Sophie Dirkse (Ons Welzijn)
  • Sarah van Zuilichem (praktijkondersteuner Huisartsen Schaijk)
  • Anita van der Wielen (gemeente Landerd).

Als teammanager ben ik nauw betrokken bij mantelzorgers. Ik kan dan ook mijn ervaringen vanuit andere gemeenten meenemen binnen de werkgroep. Maar daarnaast neem ik ook mijn eigen ervaringen als mantelzorger mee. Dat maakt de werkgroep juist zo divers. Niet alleen door de verschillende organisaties die deelnemen. Maar de werkgroepleden nemen ook hun eigen ervaringen mee.

We zijn met twee ambities aan de slag gegaan:

  1. De mantelzorger herkent en erkent dat hij/zij mantelzorger is
  2. De mantelzorger is bekend met waar en welke hulp er te vinden is

Foto van Dorethe

Wat doen we voor de mantelzorger?

We zijn aan het kijken hoe we de mantelzorgers van de gemeente Landerd in beeld krijgen, zowel jong als oud. En hoe wij hen een blijk van waardering kunnen geven. Mantelzorgers zijn onbetaalbaar. We kunnen er met z’n allen wel bij stil staan en in ondersteunen. Weet jij wie er mantelzorger is in jouw familie? In je vriendenkring? Op school? Bij je vereniging? En niet te vergeten welke collega of werkgever? Praat er met elkaar over!

We hebben een gesprek gehad met Ria de Vent, mantelzorgmakelaar gevestigd in Landerd. (www.mantelzorgmakelaarriadevent.nl) Zij is onafhankelijk en kan ondersteunen. Een mantelzorgmakelaar kan eventueel vergoedt worden vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van het pakket dat u heeft.

Daarnaast zoeken we de samenwerking met de mantelzorgcafés van de drie kerndorpen op; waar kunnen we elkaar in versterken?

Zelf een idee of suggestie?

Voor ideeën, suggesties, informatie of ondersteuning van de werkgroep kan u contact opnemen met mij via dorothe.snijders@brabantzorg.eu of via de Nieuwe Hoeven in Schaijk 0486-461 751.

Voor de volgende keer geeft ik het toetsenbord door aan….. Anita van der Wielen.

Over Samen Landerd, Samen Beter

Samen Landerd, Samen Beter is een (bijzondere) samenwerking van verschillende organisaties in Landerd. Zij willen werken aan een gezond en vitaal Landerd. Meer dan 40 professionals en vrijwilligers werken aan de thema’s die leven in Schaijk, Reek en Zeeland. Wilt u meer informatie of contact met één van de werkgroepen? Kijk op facebook @SamenLanderd of www.samenlanderd.nl