Verwijderen van onkruid

Dit item is verlopen op 22-06-2019.

De gemeente Landerd bestrijdt al jaren het onkruid op een milieuvriendelijke manier door middel van het regelmatig vegen van goten en straten en het verwijderen van onkruid met een borstelmachine.

Vanaf week 21 tot 24 (eind mei) borstelt en veegt IBN Facilitair in opdracht van de gemeente Landerd de dorpskernen Zeeland, Reek en Schaijk. Om te zorgen voor een zo goed mogelijk resultaat kan IBN u vragen om tijdens de werkzaamheden uw auto op eigen terrein te zetten, als dat mogelijk is.

Hoe kunt u zelf milieuvriendelijk onkruid bestrijden?

Onkruid op verharding heeft zand nodig om te groeien. Door regelmatig te vegen kunt u voorkomen dat onkruid opkomt. Met een onkruidkrabber kunt u onkruid tussen de voegen verwijderen. Ook kunt u hiervoor een mobiele gasbrander elektrische brander of stoomapparaat gebruiken.

Kale grond is een goede plek voor onkruid. Door de kale border aan te planten met een bodembedekker of struiken blijft er voor onkruiden minder grond over om te groeien. Houtsnippers of grind met worteldoek werken ook.

Wat kunt u beter niet doen?

Sommige 'tips' werken goed tegen onkruid maar zijn slecht voor uw tuin en het drinkwater. Zo zijn chloor, azijn en zout geen milieuvriendelijk alternatief. Ze verontreinigen uw bodem en kunnen zich met het water door uw tuin verspreiden. Ook kunnen schade toe brengen aan uw tuinplanten en het bodemleven doden.

Meer tips kunt u vinden op: