Verkiezing 15 maart 2017

Dit item is verlopen op 16-03-2017.

Op woensdag 15 maart 2017 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats.

Waarover gaat de Tweede Kamerverkiezing?

Nederlanders met kiesrecht mogen elke 4 jaar kiezen wie hen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. De Tweede Kamer vormt samen met de Eerste Kamer het Nederlandse parlement. De belangrijkste taken van de Tweede Kamer zijn: het controleren van de regering en het maken van nieuwe wetten.

Wie mag stemmen?

Nederlanders met kiesrecht mogen elke 4 jaar kiezen wie hen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Om te mogen stemmen bij een Tweede Kamerverkiezing moet een kiezer de Nederlandse nationaliteit hebben,18 jaar of ouder zijn en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht.

Stempas

U ontvangt op vrijdag 24 februari uw stempas. Bewaar deze goed. Dit is het officiële document waarmee u kunt stemmen. Op uw stempas staat waar u uw stem kunt uitbrengen.

Bent u verhinderd of hebt géén stempas ontvangen?

Bent u zelf verhinderd, vraag dan iemand anders om voor u te stemmen. Vul de achterkant van de stempas in en geef een kopie van uw identiteitsbewijs mee.
Zonder stempas en identiteitsbewijs kunt u niet stemmen. Mist u uw stempas? Neem dan contact op met Burgerzaken.

Wat hebt u nog meer nodig om te kunnen stemmen?

Om te kunnen stemmen heeft u ook een identiteitsbewijs ((Nederlands) paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) nodig. Het identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn op de dag van de stemming, dat betekent dat deze minimaal geldig moet zijn tot 15 maart 2012.

Waar kunt u uw stem uitbrengen?

Stembureau Adres Woonplaats
U kunt uw stem uitbrengen:
De Weijers Netjeshof 4 Schaijk
Dorpshuis De Phoenix Past van Winkelstraat 11 Schaijk
Feesterij de Potter Schutsboomstraat 33 Schaijk
Dorpshuis Het Wapen van Reek Nieuw Heijtmorgen 20 Reek
De Garf Kerkstraat 35 Zeeland
Zorgcentrum Compostella Franciscushof 1 Zeeland
Café 't Oventje Voor-Oventje 32 Zeeland

De stembureaus zijn geopend op 15 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur.

Stemmen als u in het buitenland verblijft?

Bent u tijdelijk in het buitenland voor bijvoorbeeld werk, studie of vakantie en staat u nog ingeschreven bij een Nederlandse gemeente dan kunt u op 2 manieren stemmen:

  • Per brief: u dient hiervoor een registratieverzoek (model M3) in bij de gemeente waar u staat ingeschreven;
  • Iemand machtigen om voor u te stemmen door het indienen van een verzoek (model L8) bij uw gemeente. U kunt het formulier tot 5 dagen vóór de verkiezing indienen bij de gemeente waarvan u uw stempas hebt ontvangen.
  • De formulieren zijn gratis verkrijgbaar bij elke gemeente. U kunt het formulier ook downloaden via deze website. U kunt ze vinden hiernaast onder het kopje 'Documenten'.

Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven?

Dan kunt u een kiezerspas aanvragen. Hoe doet u dat?

U kunt een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas indienen door het invullen van het aanvraagformulier (model K6). Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk 10 maart 2017 zijn ingediend. Het formulier  is gratis verkrijgbaar bij elke gemeente. U kunt het formulier ook downloaden via deze website.. U kunt ze vinden hiernaast onder het kopje 'Documenten

Mondeling een kiezerspas aanvragen kan tot op de dag voor de stemming tot 12.00 uur. Hiervoor moet u zich persoonlijk met uw stempas melden bij de afdeling Burgerzaken. U kunt hiervoor een afspraak maken. Lukt dit niet dan kunt u contact opnemen met het InformatieCentrum Landerd (ICL) op telefoonnummer 0486-458111. De medewerkers van het ICL maken de afspraak graag voor u.

Maak gebruik van uw recht om te stemmen!

Als u stemt hebt u invloed! Kom daarom stemmen op woensdag 15 maart aanstaande tussen 7.30 uur en 21.00 uur. Maak gebruik van uw recht om te stemmen!

Aanplakborden Tweede Kamerverkiezing op 15 maart 2017

Voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer op woensdag 15 maart 2017, worden er op een achttal plaatsen in Landerd verkiezingsborden geplaatst. U leest hier waar deze staan in de gemeente.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Landerd, afdeling Burgerzaken, telefoonnummer 0486-458111 of kijk deze website of op www.rijksoverheid.nl.