Twee herdenkingstochten voor Operation Market Garden door Landerd

Zeeland en Reek liggen op de route van 2 Operation Market Garden herdenkingstochten met historische militaire voertuigen. Beide tochten worden gehouden logo Operation Market Gardenomdat het 75 jaar geleden is dat Zuid-Nederland werd bevrijd. Op één van de twee dagen is er een colonne met onder andere tanks, vrachtauto’s en jeeps te bewonderen op het plein naast het gemeentehuis van Landerd.

Woensdag 18 september

Rond 13.00u zal op woensdagmiddag 18 september de colonne opgesteld staan op het plein tussen gemeentehuis en Jumbo. Daar kunt u de tanks, jeeps en andere voertuigen van heel dichtbij bekijken. De volgende colonne zal naar verwachting rond 14.00u Zeeland binnenrijden. Totaal komen er maar liefst 250 historische voertuigen langs! Rond 15.00u zal de opgestelde colonne weer aansluiten en via de Corridorweg en Rijksweg onze gemeente weer verlaten richting Grave.

Zondag 22 september

In de vroege ochtend van zondag 22 september rijdt de herdenkingstocht Operation Market Garden 2019 vanuit het basecamp bij Schijndel door Zeeland. De eersten van de 450 voertuigen zullen vanaf 8.00u door onze gemeente komen. Ook zij rijden via de  Rijksweg verder naar Grave.

Veiligheid en doorstroming

Tijdens de tocht op woensdag 18 september sluiten wij geen wegen af. Wel moet u er rekening mee houden dat u een militaire colonne niet mag doorkruisen, ook niet te voet!

Voor de tocht op zondag 22 september geldt een tijdelijke wegafzetting, voor de duur van de tocht. Ook deze colonne mag u volgens de wegenverkeerswet niet doorkruisen.

Volg de instructies van medewerkers ter plaatse. Let ook bij het bekijken van de tochten op uw eigen veiligheid en die van uw kinderen.

Wilt u de colonne op het plein gaan bekijken?

We adviseren u zo veel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Er zal op de woensdag een fietsenstalling aan de achterzijde van het plein worden ingericht (ingang via Molenstraat). Komt u toch met de auto? Dan kunt u parkeren bij de sporthal/oude schoolterrein.

Meer informatie

Op de website van VVV Landerd staat meer informatie over Operation Market Garden en plekken in de buurt die u kunt bezoeken. www.vvvlanderd.nl/OMG.

Foto van tank