Samen Landerd, zonder drugs maakt het bespreekbaar!

Wij als werkgroep Samen Landerd, Zonder drugs zetten ons in om de normalisering van alcohol en drugsgebruik tegen te gaan. Dit doen we door iedereen op te roepen hierover in gesprek te gaan met elkaar. Is het wel zo normaal om een biertje te drinken als je net heerlijk gesport hebt? Is het wel zo normaal om ‘er wat bij te nemen’ om een hele nacht door te kunnen halen? Blijkbaar is dit voor een grote groep de normaalste zaak van de wereld. Gelukkig zijn er met ons ook vele die dat niet vinden! Zoals burgemeester Marnix Bakermans, die zich graag inzet om het onderwerp alcohol en drugs bespreekbaar te maken.

Eerder dit jaar gaf hij al aan graag aandacht te willen besteden aan dit onderwerp, maar wel op het juist moment. En dat moment is nu, in de zomer wanneer de festivals en festiviteiten in volle gang zijn. Het ijzer smeden wanneer het heet is, is volop van toepassing. Daarover gesproken gaan we als werkgroep ook meteen doorpakken op dit moment van aandacht.

Vanaf september zullen wij van start gaan met een traject waarbij er op een vernieuwende manier het gesprek gevoerd gaat worden. Vaag? Ja, en dat laten we nog even zo om jullie later volop te kunnen verrassen. Lees op de website, op LinkedIn, Facebook en in de Arena de voortgang. Want ook de werkgroep Samen Landerd, Zonder drugs is volop in beweging!

Burgemeester Bakermans gaat bij de opening van de kermis in Schaijk het gesprek aan over drugsgebruik