Oerlekker Maashorst

Dit item is verlopen op 08-09-2018.

De Maashorst is stoer, ruw en echt. Dat geldt niet alleen voor de natuur en het landschap, maar ook voor de mensen die er wonen en werken. Eerlijke, hardwerkende boeren en verwerkers met oog voor het milieu, gezondheid en smaak. Dagelijks leveren zij een schat aan heerlijke streekproducten. Durf je over te geven aan de pure smaken. Hoe verbouwen onze boeren streekproducten en wat kun je ermee? Hoe wordt koken met streekproducten makkelijk en leuk? Ervaar en proef de invloed van de herkomst van voedsel!

Campagnejaar Oerlekker Maashorst

Tijdens Oerlekker Maashorst is er van alles te beleven; je voelt het, je ruikt het, je proeft het. Met een overdosis aan energie gaan we terug naar de oorsprong van ingrediënten op en rondom de Maashorst. We maken kennis met smaakvolle bereidingen van de meest uiteenlopende en verrassende lokale gerechten. Onze smaak en reuk wordt geprikkeld. We denken maar één ding; dit smaakt naar meer... Zet het vuur hoog! De Maashorst kookt over, Oerlekker!

We programmeren een drie deelprojecten:

  • Ambacht & Traditie
  • Proef de Streek
  • Oerfestival de Maashorst.

Ambacht & Traditie

Op oerlekkermaashorst.nl zetten we onze vakmannen en -vrouwen met hun streekproducten in de schijnwerpers. Zij delen vergeten kennis, oude tradities en trotse verhalen over het vak. Wie is de man of vrouw achter het mooie product. Wat is zijn/haar achtergrond?

In september lanceren we een pop-up route aangekleed met een arrangement langs vakmannen en -vrouwen. De route is ‘tijdelijk’ te fietsen, wandelen of te beleven met de OERbus.

Proef de Streek

We zetten regionale evenementen, streekmarkten en andere food gerelateerde activiteiten in de spotlights via oerlekkermaashorst.nl en social media. We ontwikkelen bijzondere arrangementen rondom streekproducten en producten. Deelnemers ervaren en proeven de invloed van de herkomst van voedsel. We dagen ondernemers en consumenten uit om te eten uit de streek door het delen van (h)eerlijke recepten en het bedenken van verrassende menu’s of concepten.

Oerfestival de Maashorst

In de herfstvakantie vindt Oerfestival de Maashorst plaats. Tijdens dit festival mag food en dan met name al het lekkers uit de streek niet ontbreken. Op zondag bouwen we een Oerlekker plein waar partijen zich kunnen presenteren en bezoekers kunnen proeven en beleven waar Oerlekker Maashorst voor staat.

Burgemeester Bakermans

Ook Oss kookt over

Burgemeester Oss

Ook Bernheze kookt over

Ook Uden kookt over

Burgemeester van Uden