Nieuw raadslid: Antoinet van Schooten van Meijl

Dit item is verlopen op 12-01-2018.

Mijn naam is Antoinet van Schooten van Meijl . Zeventig jaar geleden ben ik  geboren in Gastel bij Budel en opgegroeid in een gezin met 7 broers. We leerden thuis al vroeg om verder te kijken dan ons gezin en erf en verantwoordelijk te nemen. We zijn echte doeners en graag onder mensen.

Ruim 45 jaar geleden ben ik met Jan in Zeeland komen wonen en we kregen drie kinderen en zeven kleinkinderen. Wij hebben elkaar altijd veel ruimte gegeven om sociaal maatschappelijke functie te hebben. Jan is vorig september overleden.

Naast gezin en werk (ben coupeuse) heb ik 30 jaar met plezier in de vrouwenorganisatie van KVO  plaatselijk, regionaal en gewestelijk een steentje kunnen bijdragen. Daarnaast was en ben ik vertegenwoordigd in de fractie van het CDA . Ik ben 10 jaar bestuurslid geweest van gemeenschapshuis De Garf. Sinds 6 jaar ben ik voorzitter van de KBO Zeeland, en vanuit die functie weer in diverse aanverwante organisaties en overleggen, zoals op dit moment bij de Drager van het Dorpshuis in Zeeland.

In de regio Uden /Veghel van de KVO hadden we jarenlang een politiek net werk van KVO vrouwen en organiseerden we politieke scholingscursussen om vrouwen actief erbij te betrekken. En toch vinden weinig vrouwen de weg naar de politiek.

Toen mij dan ook gevraagd werd, bij het vertrek van Ruud Leeijen uit onze gemeente  zijn plek over te nemen heb ik even geaarzeld. Ik stond altijd op een ‘veilige' plek op de CDA lijst en had dit niet verwacht. Maar ik, die altijd probeerde vrouwen te stimuleren om de politiek te volgen en indien mogelijk  er aan deel te nemen, heb om die reden besloten om zeker de laatste periode voor de nieuw verkiezingen de vrijgekomen plek in de gemeenteraad in te nemen.

Ik zal me met mijn beste vermogen inzetten voor onze gemeente Landerd.