Lever uw oude föhn of spaarlamp in en steun Stichting Kansarmen Roemenië

Dit item is verlopen op 25-05-2018.

Stichting Kansarmen Roemenië maakt kans op 1.000 euro van Wecycle

Wanneer u afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inlevert bij de gemeentewerf (Runstraat 59a in Schaijk) helpt u de Stichting Kansarmen Roemenië Schaijk. Hoe meer bezoekers op de gemeentewerf, hoe groter de kans dat het lokale goede doel een Wecycle-sponsorcheque van 1.000 euro in de wacht sleept. Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Wecycle is de non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt in Nederland.

Hoe werkt het?

  • Lever e-waste in bij de gemeentewerf.
  • Ga ter plekke op je smartphone naar:  www.wecycle.nl/inleveren.
  • Vul je e-mailadres in en ontvang een bevestigingslink in je mail.
  • Bevestig je deelname via de link in de mail, dit kan ook later, thuis bijvoorbeeld.
  • Zo scoor je punten voor het goede doel en maak je zelf direct kans op een nieuw apparaat!

Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inleveraar echt op de gemeentewerf is. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van 1.000 euro voor het gekozen goede doel. Wanneer u oude apparaten heeft ingeleverd maakt u kans op een nieuw apparaat.

Doel van de actie is om zoveel mogelijk kleine elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen.

Deze mogen natuurlijk niet in de grijze afvalcontainer verdwijnen. Veel mensen gaan naar de gemeentewerf of de milieustraat met hun afgedankte koelkast, tv of wasmachine maar vergeten daarbij hun oude föhn of kapotte spaarlamp. Als u toch gaat, kijk dan of er in de kast of schuur nog elektrische apparaten en spaarlampen liggen. Kleine moeite maar goed voor het milieu en nu ook goed voor de Stichting Kansarmen Roemenië  Schaijk. Wecycle laat alle ingeleverde elektrische apparaten voor meer dan 80 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Openingstijden gemeentewerf Schaijk

De gemeentewerf ligt aan de Runstraat 59a in Schaijk en is open op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur. De inzamelactie loopt van tot en met 31 augustus.

Naar de milieustraat voor het goede doel