Let op: Veranderde afvalinzameling!

Dit item is verlopen op 22-01-2015.

Gemeente Oss verzorgt vanaf 1 januari 2015 de inzameling van het huishoudelijk restafval, het groente-, fruit- en tuinafval en het plastic verpakkingsafval in de gemeente Landerd.

Heeft u vragen of klachten over het legen van de afvalcontainers of het ophalen van plastic verpakkingsafval? Neem dan contact op met de gemeente Oss, tel: 14 0412.

Gewijzigde ophaaldagen

De vaste ophaaldag voor het restafval en gft-afval in Landerd wordt vrijdag. De inzameling van het plastic afval vindt in Landerd plaats op de maandag.

Inzameling met zijladers

Bij de inzameling wordt overal in onze gemeente gebruik gemaakt van zijladers. Zijladers zijn voertuigen met aan de rechterzijde één beweegbare uitschuifarm. Met behulp van deze arm kunnen één of twee afvalcontainers tegelijkertijd worden opgenomen. Om de zijladers goed te laten functioneren, gelden er gewijzigde regels voor het aanbieden van de afvalcontainers. Hiervoor hebben wij uw medewerking nodig.

Nieuwe regels afvalinzameling

  • Zet containers aan één kant van de weg. Waar? Op de plaats waar u uw container na de 1e leging staat. Dit kan zijn op een verzamelplaats in de buurt van uw woning.
  • Zet de container met wielen en handvat richting de woning.
  • Zet de containers naast elkaar met een onderlinge afstand van ongeveer 10 cm.
  • Zet de container en zakken plastic afval uiterlijk op de inzameldag om 07.00 uur aan de weg.
  • De deksel van de container moet dicht zijn. Er mag geen afval uitsteken.
  • Stamp het afval niet te hard aan. Er mag maar maximaal 80 kg. afval in.
  • Er kan een sticker op de containers geplakt worden om tips en aanwijzingen te geven.

Informatienummer gemeente Oss

Het kan zijn dat ondanks de zorgvuldige voorbereiding er in het begin enige aanloopproblemen zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip. Heeft u vragen of klachten over het legen van de afvalcontainers of het ophalen van plastic verpakkingsafval? Neem dan contact op met de inzamelaar gemeente Oss, tel 14 0412.

Voor defecten aan de afvalcontainers en alle overige vragen over afval kunt u terecht bij de gemeente Landerd, tel 0486-458111.

Te downloaden: