Kringloopbedrijven Maasland haalt vanaf 1 juni 2017 ook textiel op in Landerd

Dit item is verlopen op 17-11-2017.

Vanaf 1 januari 2017 werkt de gemeente Landerd samen met kringloopbedrijven Maasland. Op verzoek van inwoners van Landerd haalt het Kringloopbedrijf al het onbruikbare en bruikbare, kleine en groot,  grof huishoudelijk afval gratis aan huis op.

Ook haalt het Kringloopbedrijf textiel op in Reek, Schaijk en Zeeland. Hiervoor zijn textielcontainers geplaatst op verschillende plaatsen. Hierin kan iedereen textiel in kwijt  Deze containers worden regelmatig leeg gemaakt door het Kringloopbedrijf.

Waar staan de textielcontainers?

 • Schaijk:
  Burgemeester hoefnagelstraat 14 bij het filiaal van Albert Heijn
  Runstraat 59 bij de gemeente werf
 • Zeeland:
  2x Kerkstraat 41 bij het filiaal van de Jumbo
  Boekelsedijk 1a bij de tennisvereniging
 • Reek:
  Mgr. Borretstraat 10

Welk textiel?

Onder textiel wordt verstaan: Kleding, schoenen, tassen, huishoudtextiel, gordijnen en accessoires zoals petten, hoeden, feestkleding, sieraden etc.

Wat doet het kringloopbedrijf met het textiel?

Het door het Kringloopbedrijf ingezameld textiel wordt zo veel mogelijk uit gesorteerd en verkocht via de winkels van het Kringloopbedrijf. De textiel die niet geschikt is voor verkoop in de winkels in Oss en Heesch wordt doorgezet naar externe partijen. Bijvoorbeeld omdat het vies en/of kapot is. Deze partijen verwerken dit tot industriële producten(zoals poetslappen). Soms is er in de winkels gewoon  geen belangstelling voor op zich schone en niet kapotte kleding. Die wordt dan geëxporteerd voor gebruik in landen waar andere eisen aan de kleding worden gesteld, zoals landen in Afrika of het voormalig Oostblok. Dat biedt ook in die landen weer werkgelegenheid. Het doel is om minimaal kleding af te voeren als afval.  Dit is goed voor het milieu en zorgt voor extra werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking.

Kringloopbedrijven Maasland.

Kringloopbedrijven Maasland is een bedrijf zonder winstoogmerk. Het geld wat met textiel en tweedehandsspullen wordt verdiend blijft in het bedrijf en wordt gebruikt ten behoeve van het milieu en werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking.