Keukenbazen Battle 2018 start na de zomer!

Dit item is verlopen op 15-09-2018.

4e editie van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd

logo keukenbazenWelk team mag zich 10 oktober Keukenbazen 2018 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2018 van start. Het is de vierde keer dat AgriFood Capital Keukenbazen organiseert; de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit alle 17 gemeenten in Noordoost-Brabant. De Brabantse topchef Jan van Hout is voorzitter van de jury. Rabobank, Koning Willem I College, Hutten Catering en Sligro zijn partners van de wedstrijd. De finale vindt plaats tijdens Dutch Agri Food Week.

Vorig jaar

In 2017 deden maar liefst 147 teams mee, afkomstig uit alle 17 gemeenten in Noordoost-Brabant. Team Liefde voor het eten! uit Sint Anthonis won de wedstrijd, hun coach was chefkok Niels van Kessel van restaurant De Drie Burgemeesters. Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis werd SmaakBurgemeester van Nederland.

Lekker en gezond met producten uit de buurt

keukenbazenDe opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Topkoks in de jury

In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ‘s- Hertogenbosch. Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Samen met gemeenten en partners

Voor Keukenbazen trekt AgriFood Capital samen op met de zeventien deelnemende gemeenten. Zij zijn belangrijke partners voor het slagen van deze wedstrijd; de burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen. De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.

Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, Sligro, Hutten Catering, Koning Willem I College, alle jurykoks en alle deelnemende lokale foodleveranciers. Lees waarom zij Keukenbazen supporten.

Op de hoogte blijven?

Like en volg Keukenbazen via

Initiatief van AgriFood Capital

Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital. AgriFood Capital werkt samen met ondernemers, overheden en onderwijs aan een gezamenlijke ambitie: Noordoost-Brabant laten excelleren als topregio in agrifood. De finale van de Keukenbazen Battle vindt plaats tijdens Dutch Agri Food Week 2018.

logo's initiatiefnemers Keukenbazen