Herinrichting centrum Zeeland vordert gestaag, Kerkstraat 2 juli weer open

Dit item is verlopen op 27-07-2018.

De bestratingswerkzaamheden voor de eerste fase in het centrum van Zeeland is bijna klaar. Aannemer Van Rosmalen rondt de werkzaamheden volgens planning af voordat de schoolvakantie start. De Kerkstraat gaat op 2 juli weer open voor het verkeer.

Straatmeubilair en bomen

Fase 1 van de herinrichting van de openbare ruimte is daarmee nog niet helemaal klaar. Na de vakantie wordt gestart met het plaatsen van straatmeubilair, zoals fietsenrekken, banken en afvalbakken. Ook komen er nieuwe bomen langs de randen van het plein en op het voorterrein van het gemeentehuis. De locaties van de bomen zijn onder de grond al voorbereid, maar de plantgaten zijn nu tijdelijk weer dicht gestraat. Die worden in het najaar geopend als de bomen door een gespecialiseerd bedrijf worden geplant.

Openbare verlichting

Ook de openbare straatverlichting in het centrum wordt vervangen. Dat zal vanaf half september zijn op het dan al heringerichte deel en de Kerkstraat tussen de Puttelaar en de Schoolstraat. De nieuwe verlichting is duurzaam (led). De lantaarnpalen in de Kerkstraat zijn in overleg met de Zeelandse Ondernemers Vereniging geschikt gemaakt voor feestverlichting, bloembakken en banieren.

Volgende fase

Inmiddels is gestart met de voorbereiding om fase 2 uit voeren. Dat is het zuidelijk deel van de Kerkstraat tot de kruising Puttelaar. De direct aanwonenden en aanliggende ondernemers worden geïnformeerd over de technische uitwerking van het ontwerp voor dit deel. Dat ontwerp wordt in het najaar definitief gemaakt. De verwachting is dat deze fase begin 2019 kan worden uitgevoerd. De  herinrichting van het plein voor De Garf en het noordelijke deel van de Kerkstraat volgen later.