Gertie Theunissen van Samen Erbij vertelt

Samen Landerd, Samen BeterDe werkgroepen van Samen Landerd, Samen Beter schrijven regelmatig over wat hen bezig houdt. Deze keer de beurt aan Gertie Theunissen van Samen Erbij. Zij stelt zich graag aan u voor.

Wat is de werkgroep Samen erbij?

Binnen het programma Samen Landerd Samen Beter zijn 4 werkgroepen actief. Eén ervan is de werkgroep Samen Erbij die de strijd aangaat tegen eenzaamheid.

Wie ben ik?

Mijn naam is Gertie Theunissen, gezondheidsopbouwwerker bij Zorgcoöperatie Reek. Dit is een functie met een preventief karakter, waarbij ik een zichtbare schakel ben en dichtbij de burger sta. Ik krijg signalen van bijvoorbeeld beroepskrachten, mantelzorgers, vrijwilligers en soms ook van de inwoner zelf. Daarmee hoop ik iets te kunnen betekenen voor mensen zodat ze langer zelfstandig en prettig in hun omgeving oud kunnen worden. En deel kunnen blijven nemen aan de samenleving.

Wat kan de werkgroep Samen Erbij voor de inwoner van Landerd betekenen?

Als werkgroep willen we dat mensen meer oog voor elkaar hebben, dat eenzaamheid meer bekend en herkend wordt. Maar dit kunnen we niet alleen! Hier hebben we iedere inwoner voor nodig. We gaan ons vaker laten horen in de media, proberen goede voorbeelden te delen en uit te rollen op meerdere plekken en gaan nieuwe initiatieven op starten.

Mooiste ervaring tot nu toe?

Dat is “Ga je met me mee?”. Een project dat is bedoeld voor mensen die samen iets leuks willen doen. In april bestond de avond in het teken van Retsen en Kletsen. Na een kopje koffie maakten we een mooie wandeling rondom Hartje Groen in Schaijk. Bij terugkomst werden er vragen uit de “kletspot” beantwoord. We kregen leuke tafelgesprekken. Iedereen was erg enthousiast over de avond. Naar aanleiding hiervan zijn al leuke initiatieven bedacht om gezamenlijk te gaan ondernemen zoals een dansavond, gaan fietsen en samen gaan koken.

Zomerkalender

Je wilt graag iets leuks ondernemen, maar hebt geen zin om alleen te gaan? Neem dan contact op met één van de wijkverpleegkundigen van de zorgcoöperaties in Landerd. Ook hebben we in het kader van “samen de zomer door” een zomerkalender voor elke kern gemaakt.