Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018

Dit item is verlopen op 22-03-2018.

Woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de raad van gemeente Landerd. Woont u in onze gemeente èn bent u op de dag van de stemming 18 jaar of ouder? Dan mag u gaan stemmen.

21 maart vindt ook het referendum plaats over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Om te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig. Vrijdag 2 maart ontvangt u uw stempassen.

Twee stempassen

U ontvangt twee stempassen:

  • Een voor de gemeenteraadsverkiezingen
  • Een voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv)

U krijgt alleen een stempas voor de stemming waarvoor u kiesgerechtigd bent.

Stemmen

Op de stempas staat het dichtstbijzijnde stembureau genoemd, maar u kunt ook bij andere stembureaus in de gemeente Landerd stemmen. U heeft uw stempas en een identiteitsbewijs nodig om te kunnen stemmen. Een identiteitsbewijs is een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Dit identiteitsbewijs mag 5 jaar zijn verlopen. Op deze documenten moet dus bij geldig tot 22 maart 2013 of een latere datum staan. De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur.

Verhuisd?

Voor de verkiezingen kijkt de gemeente naar het adres waar u op 5 februari 2018 ingeschreven staat. Op dat adres ontvangt u uw stempas(sen).

Meer weten?

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen vindt u op www.landerd.nl. Meer informatie over het referendum leest u op www.referendum-commissie.nl.