Gemeente Landerd geeft impuls aan buitensport

Dit item is verlopen op 02-05-2019.

Op 13 november 2018 heeft de raad ingestemd met de regeling voor uitvoering van het Stimuleringsbudget buitensport. Hiervoor is een budget beschikbaar gesteld van € 500.000. Het college van Landerd heeft besloten dit budget onder andere te gebruiken voor de inzet van buurtsportcoaches. Daarnaast wordt het grootste gedeelte van het budget ingezet ter ondersteuning van vier buitensportverenigingen. Hiermee wordt in de gemeente ook in de toekomst een breed sportaanbod gegarandeerd. 

Drie tennisverenigingen en de jeu de boules club Le Jeteur worden ondersteund vanuit het stimuleringsbudget. De tennisverenigingen Set ’77 ( Zeeland) en De Witte Schare (Schaijk) en Tennisvereniging Reek willen het subsidiegeld besteden aan de aanleg van padelbanen als uitbreiding naast hun tennisbanen. Jeu de boules club Le Jeteur wil de subsidie gebruiken voor de nieuwbouw van een verenigingsgebouw met overdekte jeu de boulesbanen. Met de ondersteuning van deze plannen is het volledige budget besteed.

Wethouder Böhmer: ”Uit onderzoek bleek dat het nodig was om te investeren in de toekomstbestendigheid van de buitensport. Het is mooi dat we als gemeente de mogelijkheid hebben om deze verenigingen te helpen in het realiseren van hun ambities. Hiermee bieden  we onze inwoners een divers en toekomstbestendig sportaanbod.”