Een geslaagde Landerdse mantelzorgdag

Dit item is verlopen op 14-12-2018.

Een zeer geslaagde dag waarop 80 mantelzorgers werden verwend en in het zonnetje gezet.

De mantelzorgers werden in Schaijk, bij Carrousel Groen, een locatie van BrabantZorg, ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Wethouder Böhmer heette hen welkom.

Op de kwekerij

Het actieve programma begon bij de buren van Carrousel Groen, de IBN-kwekerij. Op de kwekerij werden de mantelzorgers welkom geheten en vervolgens werd het gezelschap in 4 groepen gesplitst. Het hele proces van bestrijding van plagen, van stek tot stevige plant werd gedegen uitgelegd en bekeken. Ook de afzetmarkt kwam aan de orde. Het was een zeer informatieve excursie.

Herfstzonnetje

Met een heerlijk herfstzonnetje werd de oversteek weer gemaakt naar Carrousel Groen. Daar werd een uitgebreide lunch geserveerd door de medewerkers. Carrousel Groen is een ontmoetingsplaats voor mensen met een ondersteuningsvraag. De medewerkers van Carrousel Groen hebben zowel het lekkers bij de koffie, als de overheerlijke lunch zelf gemaakt. Ook de hapjes en de verrassingskoekjes in het geschenk, een vogelhuisje, zijn van de hand van Carrousel Groen.

Modeshow

Tijdens de lunch was er een wervelende modeshow, verzorgd door een andere afdeling van Carrousel Groen. Al deze pronkstukken zijn gemaakt door het eigen atelier de Groene Draad. De mannequins showden de prachtige jurken, vesten en de gemaakte tassen van hergebruikt leer.

Anekdotes

Wim Daniëls, de taalpublicist, stond vervolgens op het middagprogramma. Hij vertelde in dialect leuke anekdotes over vroeger en nu. Wethouder Böhmer sloot deze geslaagde mantelzorgdag 2018 af. De mantelzorgers kregen deze dag aangeboden als blijk van grote waardering voor hun dagelijkse zorg voor een zieke of gehandicapte partner, kind, buur, vriend of bekende.

De zorgcoöperaties Reek, Schaijk, Zeeland en de gemeente Landerd danken alle medewerkers van de IBN kwekerij, alle medewerkers van Carrousel Groen en de heer Wim Daniëls, die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

foto van de mantelzorgdag