Duurzaamheidsplein regionale Milieustraat Oss

Dit item is verlopen op 12-03-2019.

In een circulaire economie (ook wel kringloopeconomie) ligt de nadruk bij de afvalverwerking op het maximaal hergebruiken van producten en grondstoffen. Hierin heeft het nieuwe regionale duurzaamheidsplein op het terrein van de milieustraat in Oss een belangrijke rol. Het is een combinatie van milieustraat, kringloopwinkel en demontagehal op één terrein. De regionale milieustraat Oss, waaraan ook de gemeente Landerd deelneemt, is hierin uniek in Nederland.

Samenwerken

De gemeente Oss, Landerd en Kringloopbedrijven Maasland werken samen op het duurzaamheidsplein. Het huidige terrein van de milieustraat krijgt hiervoor een nieuwe inrichting. Zo komt er een demontagehal waar de ingeleverde spullen binnenkomen. Hier halen werknemers, met een afstand tot de arbeidsmarkt, de bruikbare grondstoffen eruit. Ook halen zij herbruikbare en verkoopbare spullen eruit. Producten krijgen een ‘tweede leven’ en worden in de kringloopwinkels in Oss en Heesch verkocht. De demontagehal wordt  naar verwachting eind maart 2019 in gebruik genomen.

Eerste fase bouw afgerond

De eerste fase van de bouw van het duurzaamheidsplein is inmiddels afgerond. Het nieuwe stortbordes is de belangrijkste stap in de eerste fase. Op het stortbordes staan verschillende bakken waar bezoekers hun grondstoffen in kwijt kunnen. Alle containers zijn nu op één plek te vinden. De volgende stap in de bouw van het duurzaamheidsplein is de afdeling compostering. Hier kunnen bezoekers hun groenafval kwijt.

Bezoekers reageren enthousiast op de vernieuwde situatie!

Adres en openingstijden

Duurzaamheidsplein, Maaskade 28, Oss.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 – 16.30 uur. Zaterdag 08.30 – 15.00 uur.

Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd. Bedrijfsvoertuigen en personenauto’s en/of aanhangers met bedrijfslogo of -naam worden geweigerd. Bij aanbieding van grondstoffen is legitimatie verplicht.

Duurzaamheidsplein regionale milieustraat Oss