Dienstregeling busvervoer Brabant bekend

Dit item is verlopen op 16-01-2015.

Gewijzigde bustijden, routes en lijnvoering

Arriva bussen

Met ingang van zondag 14 december 2014 geldt er een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in de regio’s Oost- en West-Brabant. De dienstregeling is in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en het Reizigersoverleg Brabant tot stand gekomen.

Dienstregeling Oost-Brabant

Speerpunt in de aanbieding van Arriva aan de opdrachtgever, de provincie Noord-Brabant, is dat er slim wordt ingespeeld op de vraag van de reizigers. De frequentie wordt verhoogd op lijnen waar veel gebruik van wordt gemaakt en op tijden en lijnen waar de vraag minder is, gaan minder bussen rijden. Zo wordt bijvoorbeeld de frequentie van de Volans lijnen (300, 301, 302, 305 en 306) verhoogd, zodat de reizigers in de spits vele reismogelijkheden hebben. Daarnaast worden er betere aansluitingen op de knooppunten ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg gerealiseerd.

Dienstregeling West-Brabant

Reizigers in West-Brabant blijven dezelfde bedieningsuren en frequenties van buslijnen houden als ze nu gewend zijn. Nieuw is de Volans lijn tussen Breda en Oosterhout met een frequentie van zes keer per uur en twee nieuwe scholierenlijnen in Breda. De Volans lijn tussen Oosterhout en Tilburg gaat met een kwartiersfrequentie rijden.

Nieuwe en bestaande bussen

Er komt een nieuwe busvloot van circa 330 nieuwe milieuvriendelijke bussen. Van de bestaande vloot worden er 92 bussen ingezet in de regio Oost-Brabant. Bovendien worden alle bussen in de loop van 2015 voorzien van gratis wifi. De Brabantliners en de bussen op de Volans lijnen bieden extra comfort door onder meer de individuele klimaatregeling, meer beenruimte en een USB-aansluiting bij elke zitplaats om bijvoorbeeld een smartphone op te laden.