Apparaten niet verkocht op de vrijmarkt?

Dit item is verlopen op 25-05-2019.

Lever in en ontvang een gratis Wecycle Recycle Memo-spel op de milieustraat

De gemeente Landerd doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraat. Inwoners die logo Wecyclee-waste inleveren na Koningsdag, ontvangen een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Doel van de inleveractie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat. Vooral na de vrijmarkt belanden veel van deze onverkochte producten vaak alsnog in de vuilnisbak.

Toch nog een tweede leven voor je apparaat?

Denk dan aan de kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Samenwerking

De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via een landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren.