Start bouwrijpwerkzaamheden voor centrumplan Schaijk

Dit item is verlopen op 27-01-2018.

Op 4 januari 2018 wordt gestart met de bouwrijpwerkzaamheden voor het centrumplan Schaijk. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 10 februari 2018.

U leest hieronder wat we gaan doen en waar de werkzaamheden precies zijn.

Wat gaan we doen op welke locaties?

  • In het gedeelte Europaplein vanaf huisnummer 17 tot en met de kruising met de Pastoor van Winkelstraat gaan we het bestaande gemengde rioolstelsel vervangen door een gescheiden rioolstelsel voor vuil- en hemelwater.
  • De huidige bestrating van de rijbaan, trottoirs en parkeervakken wordt als tijdelijke verharding teruggelegd.
  • Later in 2018 wordt met de definitieve inrichting de nieuwe bestrating aangebracht.

Volgorde van werkzaamheden

Het gedeelte Europaplein vanaf huisnummer 17 tot en met de kruising met de Pastoor van Winkelstraat wordt in twee werkvakken opgeknipt:

  • Het eerste werkvak is de rijbaan vanaf Europaplein 17 tot aan de Pastoor van Winkelstraat
  • Het tweede werkvak betreft de kruising met de Pastoor van Winkelstraat.

Bereikbaarheid panden en percelen

De weg wordt afgesloten voor het doorgaande verkeer. De woningen en winkels blijven via het trottoir te voet bereikbaar.

De auto ‘s moeten buiten de werkvakken geparkeerd worden. In de omgeving is er parkeergelegenheid op een deel van het Europaplein en aan de Pastoor van Winkelstraat. De omwonende(n) worden door de aannemer tijdig in kennis gesteld over de bereikbaarheid van hun perceel.

Bushalte wordt verplaatst

Gedurende deze werkzaamheden en de hierop volgende werkzaamheden op het Europaplein is de bushalte, inclusief de fietsenstalling, tijdelijk verplaatst naar de Pastoor van Winkelstraat. Arriva verzorgt de informatie naar de reizigers.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen ( tijdens werktijden ) met de werkvoorbereider, de heer Bart Sterken op telefoonnummer: 06-51780532 of met de toezichthouder de heer Raf Peperkamp op telefoonnummer 06-42613960.

Het werk wordt uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Van de Wetering Infra BV uit Heesch. Iedere woensdagmiddag is er van 13.00 tot 14.00 uur een inloopspreekuur in de rode bouwkeet van Van de Wetering aan de Pastoor van Winkelstraat.

Indien u  meer wilt weten over het centrumplan van Schaijk kunt u de website www.centrumplanschaijk.nl raadplegen of contact opnemen met de heer Henk van Herpen van de afdeling Realisatie en Beheer van de gemeente Landerd op telefoonnummer: 0486 – 458171.