Nieuw digitaal aanvraag- en meldingsformulier evenementen

Dit item is verlopen op 09-06-2019.

Vanaf 18 januari 2019 staat het nieuwe aanvraagformulier voor evenementen op onze website.

Wilt u een evenement organiseren?

Dan gebruikt u vanaf 18 januari 2019 het nieuwe digitaal formulier. Ook voor kennisgevingen 0-evenementen (vergunningsvrij) en de meldingen meerjarenvergunningen is er een digitaal formulier.

Alle andere formulieren worden vanaf 18 januari 2019 dan ook niet meer in behandeling genomen.

Categorie├źn evenementen

De evenementen hebben wij onderverdeeld in de categorie├źn:

  • 0-evenement
  • A-evenement
  • B- en C- evenement

Wat is een 0-evenement?

Een 0-evenement is een kleinschalige buurt- of straatactiviteit, zoals een buurtbarbecue. Hiervoor heeft u geen vergunning nodig, maar is een kennisgeving voldoende. Wel moet u in een routekaartje of situatietekening meesturen.

Wat is een A-evenement?

Is uw evenement of activiteit niet grootschalig of risicovol? Maar voldoet deze niet aan de voorwaarden voor een 0-evenement? Dan heeft u een vergunning voor een A-evenement nodig.

Hiervoor levert u in een draaiboek gegevens aan van bijv. alcoholverstrekking, verkeersmaatregelen e.d. Een situatietekening en/of plattegrond levert u altijd aan.

Wat zijn B- en C-evenementen?

B- en C-evenementen zijn grootschalig of risicovol. Hiervoor is altijd een vergunning nodig. In het draaiboek (docx, 43 kB) levert u een situatietekening en/of plattegrond aan, maar ook gegevens van alcoholverstrekking, verkeersmaatregelen, beveiliging, calamiteiten e.d.

Heeft u een meerjarenvergunning?

Dan gebruikt u het digitaal meldingsformulier meerjarenvergunning. U geeft op dit formulier aan of er wijzigingen zijn in het evenement, of u dranghekken/containers nodig heeft en welke verkeersmaatregelen geregeld moeten worden. Eventueel levert u een nieuwe plattegrond of situatietekening aan.