Uitnodiging voor een onder-ons-je met de mantelzorgers voor jongeren 12+

Dit item is verlopen op 22-03-2019.

Zorgcoöperatie Zeeland, goed voor iedereenOp donderdag 21 maart tussen 13.30-15.00 uur organiseert Zorgcoöperatie Zeeland een 'onder onsje' met mantelzorgers voor jongeren 12+. Dit vindt plaats in D’n Inloop ingang Compostella.

De ouders/verzorgers van jongeren vanaf 12 jaar kunnen onderling veel voor elkaar betekenen. Daarom zijn we twee jaar gelden voorzichtig gestart met het organiseren van gesprekken met deze ouders onder leiding van Nettie Nabuurs, preventiewerker jeugd. Inmiddels is het duidelijk dat de ‘onder-ons-jes’ positief ervaren worden en dat ouders elkaar vaak heel goed verstaan.

Op verzoek van enkele ouders  hebben we voor dit ‘onder-ons-je’ drie onderwerpen geagendeerd:

  1. Met het vooruitzicht op mooi weer, willen we aandacht besteden aan recreëren, speciaal waar geschikte speelplekken zoal te vinden zijn. Kun je naar een gewone speeltuin?
    Waar je mogelijk tegenaan loopt is; je kind past er niet tussen qua leeftijd....de speeltoestellen zijn te klein etc. Wat is er mogelijk om met je kind op pad te gaan? Op de volgende websites kun je bijvoorbeeld ideeën op doen, of ervaringen uitwisselen:

  1. Aandacht voor informatie over wat er wettelijk geregeld moet zijn vóór dat je kind 18 jaar is, maar ook aandacht voor praktische zaken. Wellicht is dit voor u nog niet direct aan de orde, maar sommige zaken vragen om een wat langere voorbereidingstijd.
  2. De gemeente Landerd is onlangs overgestapt naar een andere WMO leverancier, een vervanger voor Welzorg, met een keuze voor u uit twee leveranciers. Hoe is uw ervaring?

Graag ontmoeten we u om met elkaar hierover te praten.

Nettie Nabuurs preventiewerker jeugd
Mieke van Gerwen Werkgroep Mantelzorg jeugd 12+