Jan de Jong huis in Schaijk is nu Rijksmonument

Dit item is verlopen op 21-03-2018.

Het woonhuis van Jan de Jong aan de Rijksweg in Schaijk is sinds 21 februari een Rijksmonument. In maart 2017 heeft Vereniging Hendrick de Keyser het huis verworven. Mevrouw De Jong ontving uit handen (link naar Youtube) van Susan Lammers, directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de oorkonde die bij deze status hoort.

Burgemeester Bakermans benadrukte in zijn toespraak het belang van de Bossche School architectuur voor Landerd. Landerd heeft maar liefst 11 gebouwen van de Bossche School binnen haar gemeentegrenzen.

Inwoners, recreanten en toeristen kunnen genieten van een mooie fietsroute die langs gebouwen van de Bossche School voert. De fietsroutefolder met de pakkende titel ‘Van Bossche Bol tot Bossche School is gratis te verkrijgen in het gemeentehuis, bij de VVV in de Jumbo en bij de diverse recreatie ondernemers. Naast de papieren fietsroute is er ook een beleefroute app. Dochter Hanne de Jong geeft in de app in een aantal korte filmpjes uitleg over haar ouderlijk huis en het werk van haar vader.

Jan de Jong huis monument