Gemeente Landerd ruimt graven in Schaijk

De gemeente Landerd gaat graven ruimen op de algemene begraafplaats aan de Bossestraat in Schaijk. Zij start hiermee halverwege september. De begraafplaats is daardoor op enkele werkdagen gedeeltelijk gesloten. Begrafenissen gaan gewoon door.

Welke graven worden geruimd?

Graven waarvan de huurtermijn is afgelopen worden geruimd. Ook graven waarvan de grafrechten zijn opgezegd worden geruimd.

Het gaat om de graven waarvan de huurtermijn is verlopen tot en met 2018. De lijst met betreffende grafnummers hangt in de publicatiekast op de begraafplaats.

Wat doet de gemeente met de stoffelijke resten?

Bij het ruimen haalt de gemeente het grafmonument en de spullen die er bij staan weg. De stoffelijke resten worden herbegraven in een verzamelgraf op de begraafplaats.

U wilt planten, herdenkingsbeeldjes of kaarsen houden?

Dat kan. U moet zelf deze spullen voor 16 september 2019 van het graf af halen. Planten die u wilt houden kunt u zelf weghalen. Spullen die nog op het graf staan als het geruimd wordt vernietigen wij. De gemeente is niet aansprakelijk voor de eventuele geleden schade.

U wilt het grafmonument houden?

Dat kan. U mag zelf het grafmonument van het graf halen. Dit moet u doen voor 16 september 2019. Geef aan ons door wanneer u het weghaalt. Dit kan via gemeentewerken@landerd.nl.

Let op: De grafmonumenten/grafsteen die nog op de graven achterblijven na 16 september 2019 zullen worden verwijderd en vernietigd. U kunt dan hier geen aanspraak meer op maken.

Heeft u een andere vraag?

Bel of mail ons dan.