Exitpoll bij de Garf 20 maart

Dit item is verlopen op 28-03-2019.

Nadat u uw stem heeft uitgebracht 20 maart a.s. bij De Garf kan het zijn dat een interviewer van Ipsos u wat wil vragen. Ipsos voert namelijk een ‘exitpoll’ uit voor de NOS over de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ipsos heeft gevraagd of ze dit onderzoek in onze gemeente mogen uitvoeren. Dit gebeurt alleen bij De Garf in Zeeland.

Wat houdt het onderzoek in?

Nadat u gestemd heeft en het stemlokaal verlaat, vraagt de interviewer u of u nog een keer wilt stemmen. Dat werkt hetzelfde als de officiële stem en ook deze stem is anoniem. U hoeft niet mee te doen aan de ‘exitpoll’. Dit is vrijwillig.

Uitslag exitpoll

De exitpoll is een voorspelling van de echte uitslag van de verkiezingen van 20 maart. De uitslag van deze ‘exitpoll’ wordt 20 maart in de avond, na sluitingstijd van de stembureaus, in het verkiezingsprogramma van de NOS gepresenteerd.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de verkiezingen op 20 maart? Wilt u weten hoe u iemand moet machtigen om voor u te stemmen?  Heeft u nog een andere vraag? Ga naar www.landerd.nl/verkiezingen.