Centrumplan Schaijk volop in uitvoering

Er is vele  jaren over gesproken, maar eindelijk is het dan zo ver. Centrumplan Schaijk gaat nu echt vorm krijgen. Het centrum van Schaijk krijgt een eigentijdse uitstraling, met een geheel nieuwe inrichting. Hiermee wordt Schaijk een aantrekkelijk dorp om te winkelen en te wonen!

Het centrum van Schaijk staat het komende jaar bol van de bouwactiviteiten, de verwachting is dat de winkels eind 2018 hun deuren openen. Schaijk heeft dan eindelijk zijn langverwachte nieuwe centrum, waarmee de leefbaarheid voor de komende jaren is gegarandeerd.

Sloop en inrichting

Bij het verschijnen van deze Bouwkrant is een aantal gebouwen gesloopt, waaronder de voormalige Boerenbond, het pand van de voormalige Plus en het voormalige gemeentekantoor aan het Europaplein. Ook is gestart met de herinrichting van het openbare gebied: er komt een groot aantal extra parkeerplekken, zodat centrumbezoekers altijd goed terecht kunnen. Uiteraard komen er ook fietsenstallingen door het hele centrum, om het gebruik van de fiets zo veel mogelijk te stimuleren.

Aansluitend worden ook de vier omliggende straten fasegewijs opnieuw ingericht. Dit gebeurt één voor één, zodat het centrum van Schaijk altijd bereikbaar blijft.

Panden gesloopt centrum Schaijk

Bouwprogramma binnen het centrumplan

De Schaijkse aannemer Peter Peters bouwt namens ontwikkelaar Movement Real Estate het gebouw waar de Albert Heijn in wordt gevestigd, op de plek van de voormalige Plus en het voormalige gemeentekantoor. Naast deze supermarkt komen nog verschillende andere winkels en op de 1e en 2e verdieping komen 38 appartementen van verschillende oppervlaktes. Een deel van de appartementen heeft een inpandige parkeerplek, bereikbaar vanaf de Pastoor van Winkelstraat. Ook realiseren zij het Torengebouw, met daarin winkelruimte op de begane grond en 2 grote appartementen.

De Schaijkse aannemer Van der Heijden bouwt het gedeelte dat aan de EMTÉ vast zit; dit bestaat uit 2 winkelunits en 13 appartementen. Al deze appartementen hebben een inpandige parkeerplek, bereikbaar vanaf de Schutsboomstraat.

Winkels binnen Centrumplan Schaijk

In het centrumplan zijn straks de EMTÉ en de Albert Heijn gevestigd. In de komende maanden komt er meer duidelijkheid over welke winkels er daarnaast nog hun deuren zullen gaan openen in het centrumplan. Hiermee komen de winkels in Schaijk compact bijeen, er ontstaat een echt dorpshart.

Informatie en vragen

Voor vragen over de appartementen of de winkelruimtes kunt u contact opnemen met de ontwikkelaars. Alle contactgegevens kunt u vinden op de website www.centrumplanschaijk.nl

Informatie over de werkzaamheden wordt komend jaar gecommuniceerd via de lokale kranten, de gemeentepagina, brieven, social media en via de projectwebsite.

Voor vragen over de bouwwerkzaamheden is er een wekelijks spreekuur, op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur in de rode bouwkeet van aannemer Van de Wetering; deze staat op het voorterrein bij De Phoenix.

Vragen kunnen ook per e-mail gesteld worden: info@centrumplanschaijk.nl