Mijn gebouw is een monument

Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument?

Dan kunt u subsidie aanvragen voor sommige onderhoudskosten. Ook kan het zijn dat u bij verbouwing of onderhoud te maken krijgt met de monumentencommissie. De monumentencommissie geeft advies over de instandhouding van rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten.

Let op: misschien heeft u een vergunning nodig voor de verbouwing of het onderhoud.

Heeft u een monument?

En wilt u weten welke regels hiervoor gelden? Dan kunt u dit nazoeken op www.monumenten.nl.

U kunt subsidie aanvragen als uw gebouw op de lijst van gemeentelijke monumenten staat.

De gemeente betaalt dan mee aan de kosten. Welke kosten dit zijn leest u in de ‘Subsidieverordening Instandhouding Monumenten Landerd 2018

U kunt eenvoudig zelf deze subsidie aanvragen (pdf, 88 kB).

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met het team Vergunningen op 0486-458 111 of via info@landerd.nl.