Waar kan ik terecht met vragen over jeugdhulp?

Zijn er problemen in je gezin? Heb je behoefte aan ondersteuning of advies nodig? Kun je moeilijk door één deur met je ouders? Of heb je andere problemen? Als je dat overkomt, vraag je vaak eerst hulp aan je omgeving. Familie, vrienden of buren kunnen je ondersteunen of meehelpen met een oplossing.

Kom je er samen niet uit ?

Ga dan eerst naar een hulpverlener die je kent. De intern begeleider op school, het consultatiebureau, huisarts of bij je sportclub bijvoorbeeld.
Vanaf 2017 zijn er ook twee preventiewerkers jeugd in de gemeente Landerd werkzaam, waar je terecht kunt met allerlei vragen. Zij kunnen ook zelf ondersteuning bieden. De preventiewerker jeugd voor Schaijk is Tobias Jubbega via (telefoon: 06 - 40 09 10 83, e-mail: tobias@preventiewerkerjeugd.nl) en de preventiewerker voor Zeeland/Reek is Nettie Nabuurs ( telefoon 06- 53 34 36 89, e-mail: lnettie@preventiewerkerjeugd.nl).

Je kunt ook contact opnemen met het Basisteam Jeugd en Gezin

Het Basisteam biedt advies en hulp aan jongeren tot 23 jaar en hun ouders. Ze helpen je om zelf een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld door je aan te laten sluiten bij een activiteit of cursus voor jongeren.

Het Basisteam Jeugd en Gezin is telefonisch bereikbaar op 0800 – 2540 000, of per e-mail: info@cjggeeftantwoord.nl.

Wat als er andere ondersteuning nodig is?

Als een andere organisatie beter kan helpen dan verwijst het Basisteam door. Het Basisteam Jeugd en Gezin maakt een plan van aanpak. Op basis hiervan maakt de gemeente een beschikking(verleningsbesluit) waarmee hulp ingeschakeld kan worden. Op www.jeugdhulpnob.nl staat een overzicht van alle zorgaanbieders waaruit, samen met het Basisteam Jeugd en Gezin, gekozen kan worden.