Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Heeft u een vraag aan de gemeente over wonen, (jeugd)zorg, welzijn, onderwijs, werk of inkomen? Dan kun u iemand vragen u te helpen bij het voorbereiden van dit gesprek. En om samen met u dit gesprek te voeren. Dat kan bijvoorbeeld uw partner zijn, een familielid, vriend(in) of begeleider. Heeft u liever iemand anders bij dit gesprek? Of wilt u iemand erbij hebben die meer verstand van zaken heeft? Dan kun u gratis gebruik maken van een professionele cliëntondersteuner van bijvoorbeeld MEE of de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO).

Wat doet een cliëntondersteuner?

Een cliëntondersteuner begeleidt u bij uw vraag aan de gemeente. Vooraf om uw vraag en situatie duidelijk te krijgen. Of om een persoonlijk plan te maken. En tijdens het gesprek om u te ondersteunen bij het stellen van uw vraag. De cliëntondersteuner geeft u toelichting en uitleg, denkt met u mee, helpt u bij het stellen van vragen, het bedenken van oplossingen en het maken van keuzes. Ook als u niet tevreden bent over het besluit van de gemeente, denkt de cliëntondersteuner met u mee.

Cliëntondersteuning is onafhankelijk

In de wet is vastgelegd dat u gebruik kunt maken van een cliëntondersteuner. Deze persoon is onafhankelijk van de gemeente. Een cliëntondersteuner is uw persoonlijke adviseur. Hij of zij staat naast u en heeft oog voor uw belang.

Hoe regel ik een cliëntondersteuner?

Er meerdere organisaties die cliëntondersteuning bieden. Twee belangrijke organisaties zijn de KBO en MEE. Afhankelijk van uw vraag kunt u de meest passende organisatie kiezen. De KBO is gespecialiseerd in ondersteuningsvragen voor ouderen. MEE heeft veel ervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking of chronische ziekte.

U kunt cliëntondersteuning regelen via o.a.:

  • MEE (gespecialiseerd op ondersteuning van mensen met een beperking of chronische ziekte)  - Telefoon 0413 33 47 33 – Email info@mee-nob.nl
  • KBO cliëntondersteuner – Wim van Dalen – Telefoon 06 127 177 61 – Email mail@wimvandalen.nl