Mantelzorg

Een mantelzorger zorgt voor langere tijd voor iemand die zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld voor een partner, vriend(in), kind, buurman of buurvrouw. De mantelzorger geeft deze zorg zonder daarvoor betaald te krijgen.

Op de website van Mezzo vindt u meer informatie voor mantelzorgers. Mezzo is de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg.

Wmo

Bij het gemeentelijk Wmo-loket kunt u vragen welke ondersteuning of hulp de gemeente de mantelzorger kan bieden, zoals respijtzorg. Neem contact op via (0486) 458 111 of info@landerd.nl.

Aanmelden bij zorgcoöperaties

De zorgcoöperaties Reek, Schaijk en Zeeland organiseren regelmatig activiteiten voor mantelzorgers, zoals het mantelzorgcafé en lotgenotencontacten. In het verleden meldde u zich bij de gemeente als mantelzorger en de gemeente verstrekte deze gegevens aan de zorgcoöperaties. Vanwege de privacywetgeving mag dit niet meer. U moet zich zelf aanmelden bij de zorgcoöperatie in uw dorp, ook als u geen lid bent van een zorgcoöperatie. Bent u geen mantelzorger meer, maar wel geregistreerd? Geef dit dan ook even door bij de betreffende zorgcoöperatie.

    Reek: info@zorgcooperatie-reek.nl
    Schaijk: zorgcooperatieschaijk2012@gmail.com
    Zeeland: info@zorgcooperatiezeeland.nl of tel. (06) 14 97 17 90

De zorgcoöperaties gaan zorgvuldig met uw gegevens om.


Meer Hulp en ondersteuning