Stemmen vanuit het buitenland

Bent u 17 maart 2021 niet in Nederland?

Het kan zijn dat u op 17 maart 2021 niet in staat bent in Nederland te stemmen omdat u in het buitenland zit wegens studie, werk of anders. Als u wel in Gemeente Uden staat ingeschreven, dan kunt u een andere kiezer machtigen om voor u te gaan stemmen via een onderhandse volmacht of schriftelijke volmacht.

Woont u niet in Nederland en staat u in het buitenland ingeschreven?

Woont u niet in Nederland en bent u Nederlander? En wilt u bij verkiezingen vanuit het buitenland stemmen? Registreer u dan eenmalig, vóór 4 februari 2021. De documenten waarmee u kunt stemmen, krijgt u dan bij iedere verkiezing van de Tweede Kamer en Europees Parlement automatisch per post. U registreert zich eenvoudig via de website van de gemeente Den Haag.

Voorwaarden voor registratie

U kunt stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer als u:

  • Buiten Nederland woont en niet meer bent ingeschreven in een Nederlandse gemeente;
  • De Nederlandse nationaliteit heeft;
  • 18 jaar of ouder bent.

Al geregistreerd als kiezer buiten Nederland?

  • Heeft u zich na 1 april 2017 geregistreerd als kiezer buiten Nederland? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt iedere verkiezing automatisch de papieren opgestuurd die u nodig heeft om te kunnen stemmen.
  • Heeft u zich voor 1 april 2017 voor het laatst geregistreerd, bijvoorbeeld bij de Tweede Kamerverkiezing van 2017? Dan moet u zich opnieuw registreren op de website van gemeente Den Haag.

Meer Verkiezingen