Geen drempel om te kunnen stemmen!

StembiljetVanaf 1 januari dit jaar is het in de wet geregeld dat 100% van de stembureaus op een verkiezingsdag voor iedereen ‘toegankelijk’ moet zijn. Voorheen was dit 25% van de stembureaus.

Wethouder Böhmer: “Donderdag 20 maart zijn de Waterschapsverkiezingen en de verkiezingen voor de Provinciale staten. Wij vinden het erg belangrijk dat alle inwoners van Landerd zonder problemen hun stem kunnen uitbrengen. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien. Daarom hebben we het bedrijf ‘Ongehinderd’ opdracht gegeven om alle stembureaus in onze gemeente te controleren. De keurmeesters van ‘Ongehinderd’ hebben de toegankelijkheid van de stembureaus in de gemeente Landerd in kaart. We hebben voor ieder stembureau een rapport met eventuele verbeteradviezen ontvangen. Met deze adviezen gaan we aan de slag.”

App en website

Ga, voordat u 20 maart gaat stemmen, naar de Ongehinderd app of de website van ‘Ongehinderd' om te zien welke voorzieningen een stembureau heeft.

Informatie over de verkiezingen 20 maart

Naar meer informatie over de Waterschapsverkiezingen en de verkiezingen voor de Provinciale staten.