Doorstroming woningmarkt Zeeland komt op gang

Dit item is verlopen op 02-12-2017.

Wethouder Maathuis met Kolat wonenVandaag ondertekenden de gemeente Landerd en KoLat Wonen de overeenkomst tot de aankoop van bouwgrond in Repelakker fase 2b in Zeeland. Op deze locatie gaat het Zeelandse aannemingsbedrijf Cornelissen, in opdracht van KoLat Wonen, 8 twee-onder-een-kap woningen bouwen. Voor deze woningen zijn al veel belangstellenden, de verkoop is gestart.

KoLat Wonen is tevens initiatiefnemer van het plan Nieuwe Oogst Repelakker. In dit plan zijn de 52 woningen nu in aanbouw. Deze koop en huur-koop woningen zorgen ervoor dat er beweging komt in de Landerdse woningbouw.  Dit sluit aan bij het plan om extra statushouders te huisvesten. In de woningen die de toekomstige bewoners van Nieuwe Oogst achterlaten kunnen onder andere statushouders worden gehuisvest.

Doorstroming

Edwin van Tilburg van KoLat Wonen: ”Er zijn inmiddels bewoners van Repelakker fase 1 die de overstap maken naar een van deze 8 twee-onder-een-kap woningen. We streven er naar in maart 2018 met de bouw van deze woningen te starten en op te leveren eind 2018. Zodoende hebben we eind 2018 binnen 2 jaar 60 woningen op Repelakker gerealiseerd die dan ook daadwerkelijk bewoond zijn”.

Wethouder Brands: “Door de samenwerking met KoLat Wonen en zijn partners is ons doel bereikt; creëren van doorstroming op de woningmarkt, meer variatie in het woningaanbod en kansen voor starters”.