Koninklijke onderscheiding

Ieder jaar vindt de traditionele uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding of lintjesregen plaats. In 2020 is de uitreiking op 24 april. Voordragen voor het jaar 2021 kan tot 15 juni 2020.

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Dan kunt u hem of haar ‘voordragen’ voor een Koninklijke onderscheiding. Iemand kan een Koninklijke onderscheiding krijgen als hij of zij zich extra heeft ingezet voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde baan of een combinatie. De aanvraag dient u in bij de gemeente waar de kandidaat woont.

Meer informatie over de voorwa+arden vindt u op www.lintjes.nl.

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

Neem dan, voordat u de aanvraag indient, contact op met Eugenie Dekkers op 0486-458 230 of via eugenie.dekkers@landerd.nl. Zij kan u in grote lijnen aangeven of de inzet van de persoon bijzonder genoeg is om een Koninklijke onderscheiding aan te vragen en u een handje helpen bij de aanvraag. 

Naar het voorstelformulier

Bijzondere gelegenheid

Het is ook mogelijk om iemand voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens een andere gelegenheid, bijvoorbeeld een jubileum of een afscheid. Zo’n verzoek moet u minimaal 6 maanden van te voren indienen. Neem ook hiervoor contact op met Eugenie Dekkers op (0486) 458 230 of via eugenie.dekkers@landerd.nl.


Meer Bestuur en organisatie