In gesprek met de burgemeester, 2017 week 38

De Keukenbazen

De ‘promotietoer’ voor Keukenbazen bij alle basisscholen in de gemeente Landerd zit er op. Ik hoop dat veel kinderen zich aanmelden met een lekker recept met lokale producten. Een kleine 20% van de werkende mensen hier in Landerd werkt in de agro- en foodsector. De kans dat kinderen ook in deze sector gaan werken is groot. Ook daarom is Keukenbazen een belangrijk project. 25 september gaat de jury, Jolanda Nooijen en ik, de heerlijke recepten van de kinderen proeven. Daarna  kiezen we één keukenbaas die Landerd mag vertegenwoordigen in de landelijke wedstrijd. Kinderen kunnen zich nog aanmelden op www.keukenbazen.nl.

Bedrijfsbezoek bij mestfabriek Albers

Dit keer was het college op bezoek bij mestfabriek Albers in Landhorst. Dit bedrijf verwerkt mest op een bijna geurloze manier. Goed om te zien dat met goed management mestverwerking op een fatsoenlijke manier kan gebeuren. Gezien het mestoverschot in Brabant, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Opening Carrousel Groen

Samen met wethouder Jonkergouw was ik bij de officiële opening van Carrousel Groen bij de Nieuwe Hoeven in Schaijk. Dit is een project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen werken daar in zelfstandige bedrijfjes: houtbewerking, schilderen, naaiatelier... Brabant Zorg ondersteunt dit prachtige initiatief samen met de gemeente Landerd  en Zorgland Dienstverlening.

Raadsuitstapje

Met de raad zijn we een dagje op stap geweest. Een goede start na het zomerreces. De verkiezingen zijn in zicht en daarmee start een spannende periode voor de raadsleden.

Brief veiligheid

Vorige week heeft u een brief ontvangen van de gemeente Landerd over ‘Een veilige woonomgeving? Daar zorgen we samen voor!”.  Ook in de Arena van afgelopen vrijdag staat een pagina waarin we u oproepen te melden wanneer u denkt dat iets niet pluis is. Dat kan gaan om drugs, witwaspraktijken of mensenhandel. Maar ook als het gaat, zoals vorige week in krant te lezen was, verwaarloosde honden. Aarzel niet en doe een melding!

Veteranendag

Ik ben even aanwezig geweest bij de Veteranendag in Uden. Veteranen uit Landerd en Uden ontmoeten elkaar op die dag. Ik vind het erg belangrijk om stil te blijven staan bij de inzet voor vrede en veiligheid, hier en op de rest van de wereld.

Jubileum 55 jaar Kêleströpers

Ik ben uitgenodigd om bij het jubileum van het 55 jarig bestaan van carnavalsvereniging de Kêleströpers uit Reek te zijn. Ze vieren deze mijlpaal met een fantastische feest van twee dagen.

Fietsen met MOV Landerd

Ook in 2017 organiseert MOV Landerd drie fietstochten, in elke kern één. De opbrengst is bestemd voor goede doelen in gebieden waar men onze hulp en steun hard nodig heeft. Een prachtig initiatief met mooie doelen. Afgelopen weekend heeft wethouder Jonkergouw, in de stralende zon, een kijkje genomen bij het startpunt van de fietstocht in Zeeland.

Reacties (0)

Voorbeeld: http://www.website.nl