In gesprek met de burgemeester, 2017 week 30

Omdat burgemeester Bakermans op vakantie is, heeft hij zijn werkzaamheden aan mij overgedragen. Vlak voor zijn vakantie had de burgemeester, samen met wethouder Jonkergouw, de voorstelling van Pieter van Schooten bezocht. Het was volgens hen een indrukwekkend verhaal in een drukbezocht theater Markant, dat voor het grootste gedeelte gevuld werd door inwoners van Landerd!

Verder blikte hij terug op een succesvolle Actiedag Verkeersveiligheid, waar wethouder Maathuis heel dapper de kanteltest in een auto heeft doorstaan.

Hennepteelt

Vorige week zijn er twee hennepkwekerijen in onze gemeente opgeruimd. Het doet ons heel goed dat inwoners alert zijn en dat er een hoge meldingsbereidheid is via Misdaad Anoniem! Mensen wees voorzichtig: zorg dat u niet meegaat in deze praktijken, door bijvoorbeeld uw pand hiervoor te laten gebruiken. U laat zich dan in met de verkeerde mensen en werkt mee aan een gevaarlijke situatie voor de omgeving.

Omgang en Nieuwe-Oogst Repelakker

12 juli gaf ik het startsein voor de bouw van de eerste 28 woningen van het nieuwbouwproject Nieuwe-Oogst Repelakker in Schaijk.  14 juli opende ik officieel het CPO-nieuwbouwproject Omgang in Zeeland. Daar worden in totaal 21 woningen gebouwd. Bij de feestelijke openingen konden de toekomstige bewoners met elkaar kennismaken.  Ik ben erg blij met deze nieuwbouwprojecten die een mooie impuls geven aan de woningbouw in Landerd.

Moeschakamp

Samen met collega Maathuis en vele ouders en opa’s en oma’s bezocht ik  het Moeschakamp.   280 kinderen uit Schaijk vermaakten zich met allerlei activiteiten in de bossen. Mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers was het ook dit jaar weer een fantastische week. De gemeente trakteerde alle kinderen en leiding op een heerlijk ijsje.

Centrumplan Schaijk

Afgelopen week zijn er weer flink wat stappen gezet richting het realiseren van het Centrumplan Schaijk. U heeft hier vast wat over gelezen in de krant, op onze website of Facebookpagina: de plannen voor een 3e supermarkt zijn van de baan en de voorbereidingen voor het centrumplan zijn inmiddels in gang gezet met de sloop van de oude gebouwen.

Overlijden Rik

De laatste schooldag. Een tragisch ongeval. In een paar seconden zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. De impact van het overlijden van Rik op de samenleving is groot. Ik wens Rik’s familie, klasgenoten en alle andere betrokkenen heel veel sterkte en kracht toe met een veel te vroeg gekomen afscheid.

Loco-burgemeester Ben Brands

Reacties (0)