In gesprek met de burgemeester, 2017 week 27

Bezoek leerlingenraad basisscholen

Ik ben op bezoek geweest bij de leerlingenraden van twee basisscholen; De Regenboog in Schaijk en De Wizzert in Zeeland. Ik heb met ze gesproken over alles wat basisschoolleerlingen op dit moment bezighoudt.

Keukenbazen opgelet!

Ik roep alle kinderen uit Landerd op om mee te doen met de Keukenbazen Battle om zo Keukenbaas 2017 te worden. Kinderen kunnen, samen met hun teamgenoten, hun favoriete gerecht insturen en leuke prijzen winnen. Inschrijven kan vanaf half augustus. Tijd genoeg dus om nog even te oefenen in de keuken. Dit is ook een oproep aan ouders om hun kinderen te inspireren om mee te doen. Zelf een maaltijd maken draagt bij aan zelfstandigheid later.  En over het belang van samenwerken hoef ik geen woorden vuil te maken.

Dilemmatraining

Samen met de wethouders ben ik op ‘dilemmatraining’ geweest. Deze training gaat over veiligheid en crisisbeheersing. Een zeer leerzame training die ons extra bewust heeft gemaakt van de dilemma’s die we in ons werk tegen kunnen komen en hoe we dan het beste kunnen handelen. Heel belangrijk om te blijven leren!

Duurzame landbouw

Ik heb een vergadering van de Provinciale Staten bijgewoond over de transitie naar een duurzame landbouw. Daarnaast hebben  de bestuurders uit de regio daar een petitie van de agrariërs ontvangen. De agrariërs spreken hun zorg uit over de effecten van de toekomstige milieu-eisen .  In de regio delen we die zorgen. We hebben dan ook het standpunt ingenomen dat de gevolgen van deze besluitvorming onvoldoende duidelijk zijn. Samen hebben we de oproep gedaan bij de provincie om de besluitvorming uit te stellen.

50 jarig jubileum van buurtvereniging

Afgelopen weekend hadden twee buurtverenigingen feest. Buurtvereniging De Heipeel en buurtvereniging  Vur d’n Berg in Zeeland vierden hun 50-jarig bestaan. Dit hebben ze gevierd met gezellige samenkomsten. Het doet me goed te zien dat onze buurten zo hecht zijn en dat mensen zo’n verbinding voelen met elkaar. Mijn complimenten voor de vele vrijwilligers die zich al die jaren ingezet hebben.

75-jarig Semper Crescendo

Ook was ik bij een concert van muziekvereniging Semper Crescendo. De vereniging bestaat dit jaar maar liefst 75 jaar. Ik heb erg genoten van de mooie muziek. Het is goed te zien dat zoveel jeugd zich interesseert in muziek  en daar uiting aan geeft. Muziek heeft een grote verbindende factor en dat is prachtig om te zien.

Werkbezoek commissaris van de Koning

Deze week bracht de commissaris van de Koning van Noord-Brabant, de heer Van de Donk, een werkbezoek aan onze gemeente. We hebben hem ontvangen op Natuurbegraafplaats De Maashorst, brachten een bedrijfsbezoek aan de Landerd Campus  en hebben hem rondgeleid door ons prachtige natuurgebied. Verder hebben de fractievoorzitters en het college met hem gesproken over een aantal actuele onderwerpen.

Reacties (0)

Voorbeeld: http://www.website.nl