In gesprek met de burgemeester, 2017 week 25

Avondvierdaagse

Alle kinderen en natuurlijk ook volwassenen die hebben deelgenomen aan de Avondvierdaagse: hartelijk gefeliciteerd met deze prestatie. Mijn complimenten ook voor de organisatoren; wat is het elk jaar weer geweldig dat dit evenement voor zo’n grote groep georganiseerd wordt.

Tussenevaluatie Maashorst

Ik ben aanwezig geweest bij een bijeenkomst rondom de tussenevaluatie van de Maashorst. Het verhaal is helder: er zijn vele partijen bij betrokken en we moeten de verbinding tussen sociale, economische en natuurbelangen in het oog houden.

Bedrijfsbezoek

Mijn collega, wethouder Brands, is  op bezoek geweest bij de open dag van Kouwenberg Infra in Schaijk. De open dag, die in het teken stond van het tienjarig bestaan van het bedrijf, was bijzonder interessant:  een indrukwekkend machinepark, prachtige demonstraties en inspirerende rondleidingen. We mogen trots zijn op dit bedrijf dat ook internationaal zijn sporen heeft verdiend.

125 jaar Zeelandia

Het jubileum van Zeelandia is groots gevierd met een prachtig tweedaags muzikaal evenement: Vrijthof Vrijdag en Zinderende Zaterdag. Mooi om te zien hoe de vereniging zo’n muzikaal spektakel neer heeft gezet. Ik was er op vrijdagavond met een groep genodigden waaronder Landerdse veteranen, statushouders, raadsleden, mensen van de krijgsmacht en collegabestuurders uit omliggende gemeenten.

Opening Schaap-scheer-speel-kraal

Afgelopen zondag vond op landgoed ’t Nabbegat in Zeeland het schaapscheerfeest plaats. Ik mocht er samen met Wim Jans, door het scheren van een schaap, de Schaap-scheer-speel-kraal in gebruik nemen. Het toestel is het eerste van de acht kunstwerken die geplaatst worden in de Maashorst ter markering van oude dreven.

Artikelen over alcohol- en drugspreventie

Ik heb veel reacties ontvangen over de serie artikelen die de afgelopen weken in het Brabants Dagblad verschenen over alcohol- en drugspreventie. Fijn dat hier aandacht aan is besteed. Ik hoop dat het leidt tot goede gesprekken aan de keukentafel bij de mensen thuis.

Droogte

Het zal u niet ontgaan zijn dat er sprake is van droogte, waardoor ondere andere het risico op natuurbranden groot is. Let u alstublieft op als u de natuur ingaat; wees voorzichtig en hou de boel samen met ons in de gaten.

Reacties (0)

Voorbeeld: http://www.website.nl