Samen kunnen we corona aan

Beste inwoners,

“Geniet van de zon in de tuin en op het balkon.” Dat hebben we regelmatig gelezen en gehoord de dagen voor Pasen. Geniet vooral bij eigen huis, blijf thuis.
Heeft u kunnen genieten van de Paasdagen? Ook bij mij thuis was het anders dan anders. Het traditionele bezoekje bij opa en oma zat er niet in en de uitgebreide wandeling met het gezin in de natuur hebben we ook laten schieten.

En velen met mij. Het is mij duidelijk dat de urgentie van het houden van de afstand van 1,5 meter en het vermijden van drukte, in Landerd goed begrepen wordt.
Dat is, weet ik, niet altijd een makkelijke opgave en verdient een groot compliment!

De druk op de zorg lijkt langzaamaan te verminderen en er zijn eerste geluiden die gaan over het versoepelen van de maatregelen. Het zijn eerste positieve signalen.
Maar wie het nieuws volgt weet dat dit nu nog niet aan de orde is. De snelste weg naar versoepeling is, om alle huidige maatregelen in acht te blijven nemen.
We zijn er dus zeker nog niet!

En weet dat er, ook nu, dorpsgenoten zijn die vechten voor hun leven, er elke dag nog mensen uit Landerd opgenomen worden in het ziekenhuis en we ook afgelopen week als gevolg van corona afscheid hebben moeten nemen van dierbare inwoners van onze gemeente.

Beste inwoners, deze crisis maakt het goede in ons los. Ik zie dat we er voor elkaar zijn. Vele vrijwilligers zetten een extra stap voor inwoners die het nodig hebben. We blijven aandacht voor elkaar hebben. We vinden andere manieren om in verbinding te zijn.
Mocht er onverhoopt in uw omgeving iemand tussen wal en schip vallen, laat het ons weten, dan kunnen we er iets aan doen!

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, en zal dat ook blijven doen. In het belang van uzelf en vele anderen. Samen kunnen we corona aan. Als we blijven volhouden.

Marnix Bakermans
Burgemeester