Ons carnavalshart klopt door

Beste inwoners,

Carnaval staat voor de deur. Maar dan wel in zo’n kleine vorm, dat hebben de meesten van ons nog niet eerder meegemaakt. Er is voor 2021 een streep gezet door de carnavalstradities die we kennen. Geen feesten, geen optochten, geen volle tenten of cafés. We hebben nu eenmaal nog steeds een hardnekkig coronavirus te bestrijden.

We gaan door

Maar dat wil niet zeggen dat ons carnavalshart stil staat. Ik vind het prachtig om te zien dat er in Landerd initiatieven bedacht zijn die binnen de coronamaatregelen wél mogelijk zijn. Klein, veilig en online. Van stoepkrijten tot boeremoes afhaal, van SpoRtZo bubbelbal tot ziekenbezoek aan het raam. Complimenten aan al die creatieve geesten en doeners die onze gemeente rijk is. Dankzij jullie blijven we toch verbonden met elkaar.

De vlag uit

En hoewel we dan niet met elkaar carnaval kunnen vieren, kunnen we natuurlijk wel ons eigen huis versieren. De vlag van het Moesland, Kelerijk of Smouzenrijk kan ook tijdens corona uitgehangen worden. Ook zal de BOA u niet aanspreken wanneer u tijdens de carnavalsdagen de kleuren van uw carnavalsvereniging draagt. Daarnaast heb ik afgekondigd geen boetes uit te schrijven wanneer er door onze inwoners liedjes gezongen worden over paarden in de gang, bloemetjes gordijnen of vloeren van lava. Afhankelijk van de huisregels kunnen de kinderen met de voetjes van de vloer en op de bank!

Avondklok

Maar ook in carnavalstijd doen we een beroep op uw gezond verstand. Het kabinet heeft besloten om de avondklok voorlopig te verlengen tot 3 maart 4.30 uur. De nieuwe varianten van het virus die nog besmettelijker zijn, dreigen voor een nieuwe golf aan besmettingen te zorgen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Het zijn pittige maatregelen en het vraagt veel van ons allemaal, maar het is echt nodig. Houd vol met elkaar, kijk om naar de ander, en zorg ook goed voor jezelf. We moeten dit samen doen.

En ondertussen….  Genieten van het winterse weer

Het winterse weer geeft naast ongemak, ook veel plezier. Het nodigt uit om naar buiten te gaan, de slee voor de dag te halen en misschien zelfs te gaan schaatsen. Heerlijk. Ga ervan genieten want dit kan ook mét het rekening houden met de maatregelen. Houd 1,5 meter afstand, ook van anderen die u buiten treft. Ga dan ook niet massaal naar dezelfde plek, we hebben ruimte genoeg in onze mooie omgeving. Nog steeds is het belangrijk dat zo min mogelijk mensen elkaar ontmoeten en dat reisbewegingen beperkt zijn. Ik ben ervan overtuigd dat je met gezond verstand ook mét de coronaregels kunt schaatsen, sleeën en in de sneeuw spelen. Geniet van de mooie winterse plaatjes en het zonnetje.

Ik sluit af met een hartverwarmend ‘ALAAF’. Ik vertrouw op uw doorzettingsvermogen en kijk samen met u al uit naar carnaval 2022.

Marnix Bakermans
Burgemeester van Landerd


Meer In gesprek met de burgemeester