Houd de moed erin en maak er vrolijke Paasdagen van

Beste inwoners,

Net als iedereen in Nederland keken we in Landerd uit naar versoepeling van de coronamaatregelen richting Pasen. Helaas is dat niet aan de orde. De boodschap van de minister-president was minder positief dan gehoopt en de stijgende cijfers onderbouwen dat. Teleurstellend ook voor horeca ondernemers die zo graag hun terrassen weer gevuld zagen met gasten komend weekend. Houd de moed erin beste mensen, zowel gastheer als bezoeker. Die boodschap geldt overigens voor iedereen. Houd de moed erin. Er komen betere tijden, het duurt helaas langer dan verwacht.

Vaccineren helpt

Gelukkig gaat intussen het vaccineren gewoon door. Dat gaat vermindering geven van het aantal besmettingen. Dat zien we in Landerd al aan de mensen in de leeftijdsgroep ouder dan 80 jaar. Onder hen zien we minder besmettingen en dat is goed nieuws, de vaccinaties helpen. Stap voor stap komen we allemaal aan de beurt voor de enting, dat geeft zicht op verbetering.

Even opfrissen

Veel mensen zijn vertrouwd geraakt met de basisregels, het is voor velen een patroon geworden. Maar het kan zeker geen kwaad er nog eens bij stil te staan. Want die regels dragen nog steeds bij aan het voorkomen van verspreiding van het virus. Ik noem ze maar weer eens keer. Was vaak je handen, houd 1.5 meter afstand van anderen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je je testen. Blijf dit doen, ook al ben je al vaker naar de teststraat geweest. Het is nodig en het helpt om zo samen weer meer mogelijk te maken.

Paasweekend

De Paasdagen staan voor de deur. Geen terras, meubelboulevard of sportwedstrijd, wel een extra lang weekend. Geniet van een heerlijk paasontbijt, een uitgebreide brunch van de plaatselijke favoriet en van alles dat wél kan. Maak er ondanks alles, vrolijke lentedagen van.

Marnix Bakermans
Burgemeester van Landerd


Meer In gesprek met de burgemeester