Horeca in Landerd gelukkig weer open

Lange tijd heb ik steeds moeten zeggen wat er allemaal niet kon vanwege corona. Inmiddels hebben we weer een stap kunnen zetten en kan ik zeggen wat er wél kan. Vooral voor de horeca is dit echter niet zonder consequenties. Zij moeten hun gasten bij binnenkomst controleren. Dat is praktisch even zoeken. Maar ik kan me ook voorstellen dat dit als gastheer ook een omschakeling vraagt. De horeca wil graag mensen verwelkomen, niet tegenhouden.

Dat het nu moet is voor ieders veiligheid. Dat het nu kan is omdat we samen zoveel stappen al hebben genomen. Ik heb diep respect voor de ondernemers in Schaijk, Reek en Zeeland die steeds maar weer moesten schakelen. We staan ook nu achter jullie.

Met toezicht van BOA’s staan onze ondernemers er niet alleen voor. We stemmen met de horeca af hoe we hen het beste in kunnen zetten. Ik wil ook een oproep doen aan mensen die naar een café of restaurant willen. Zorg dat je de app hebt geïnstalleerd en een geldige QR-code kunt laten zien. Ben je niet gevaccineerd? Dan kun je je nog steeds gratis laten testen voor toegang.

Het is een kleine moeite, zo’n app. Je helpt de mensen van het café of restaurant er ontzettend mee om voorbereid op stap te gaan. Ik kijk zelf weer uit naar een bruisende horeca in Landerd.

Marnix Bakermans

Burgemeester gemeente Landerd

Meer In gesprek met de burgemeester