Geniet waar het kan, blijf wel scherp

Beste inwoners,

Verschillende keren heb ik me via een korte brief tot jullie gewend de afgelopen maanden. Voor mij een prima manier om de ontwikkelingen rond de coronacrisis met jullie te delen.

Verdietige momenten

In het begin hadden we vooral te maken met verdrietige momenten en berichten. En massale trots op de mensen in de ziekenhuizen, die de nog onverklaarbare zieken moesten verzorgen. Ondanks alle inzet zijn er ook in Landerd veel mensen aan corona overleden. In een onwerkelijke situatie hebben mensen te vaak afscheid moeten nemen. Ouders en opa’s en oma’s niet meer bezoeken, geen school, geen sport, het sociale leven in een paar weken gekrompen.

Opening maatschappij

En nu dan eindelijk de eerste stappen naar de opening van de maatschappij. Nog steeds met voorzichtige stapjes. De kinderen weer naar school en sportclubs. De winkels weer vaker open. Langzaamaan hervat het leven een beetje de normale routine. Heerlijk weer een terrasje. En ja, nog steeds met de 1,5 meter afstand, handen wassen enzovoorts.....
In grote lijnen gaat het goed en mogen we trots zijn op de wijze waarop we invulling geven aan onze nieuwe leefstijl.

Blijf scherp!

Het goede nieuws moet verteld en er mag van genoten worden! Maar beste mensen, blijf alstublieft zorgvuldig omgaan met alle richtlijnen. Al staat de Dam in Amsterdam tien keer helemaal vol, zorg dat we het in Landerd beter doen. Neem niet het slechte voorbeeld als referentie.

Nieuwe besmettingen

Er zijn namelijk nog steeds besmettingen in Landerd! Ook afgelopen week is er in Landerd een aantal mensen positief getest. We lopen met elkaar nog steeds risico. Het wordt steeds kleiner en kan klein blijven als wij doen wat we moeten doen.

Dus geniet van alles wat kan en ben je bewust van de beperkingen.


Marnix Bakermans
Burgemeester Landerd