Ga er lekker op uit, maar blijf samen alert

Beste inwoners,

Vanaf afgelopen woensdag zijn er een paar kleine versoepelingen gekomen in de maatregelen tegen Corona. Vooral het openstellen van de terrassen zal u niet zijn ontgaan. Een zacht lentezonnetje zorgde ervoor dat ook in onze dorpen mensen gretig van de gelegenheid gebruik maakten. Mooi voor de liefhebbers en bovenal voor de horecaondernemers. Met de aankomende meivakantie in het vooruitzicht zal dit lucht geven.

Basisregels

Maar dit kan alléén als we ons blijven houden aan de regels. Voor het terras geldt; reserveren is verplicht, je zit met maximaal met 2 personen aan een tafel en op 1,5 meter afstand. En altijd geldt: ga niet als je klachten hebt maar laat je dan testen. Eén van onze belangrijke basisregels die we nog niet los kunnen laten. We moeten samen alert blijven.

Lintjesregen

Het regende maandag flink in onze gemeente. Dit keer met Koninklijke Onderscheidingen. Ik mocht er maar liefst 8 uitreiken, aan mensen in alle drie de kernen. Alle acht zijn door de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Nogmaals mijn hartelijke felicitaties. Ik heb niets dan bewondering voor de gedecoreerden. En ik weet dat we ons in Landerd gelukkig mogen prijzen met mensen die zich bijzonder inzetten voor een ander. Ik wil dan ook hierbij een oproep doen aan u, om ook iemand aan te melden voor de lintjesregen van 2022. Dit kan nog tot 15 juni bij onze medewerker Kabinetszaken. 

Buiten

De komende weken hebben de kinderen meivakantie. Een rustpuntje in een bijzonder schooljaar. Ik hoop veel kinderen buiten te zien spelen. Samen spelen en sporten, thuis of in een van onze mooie speeltuintjes. Ook ‘grote mensen’ roep ik op om gebruik te maken van de buitenruimte die we hebben. Niet alleen op het terras, maar vooral ook door op pad te gaan. Langs één van de mooie fiets- en wandelroutes die we in Landerd rijk zijn. Ik wens u allen een mooie meivakantie.


Marnix Bakermans
Burgemeester Gemeente Landerd
 


Meer In gesprek met de burgemeester