Een tijd van terugkijken, vooruitkijken en nieuwe energie opdoen

Beste inwoners,

De vakantieperiode dient zich aan. Een periode waarin veel mensen een tijdje vrij hebben en rust nemen. Vaak ook een tijd van bezinning. Van terugkijken, vooruitkijken en nieuwe energie opdoen. Want wat een tijd was het. En is het nog steeds. Want al lijkt het gelukkig rustiger, corona is nog niet voorbij. De berichten over nieuwe oplevingen van het virus volgen elkaar nog steeds op. Reisadviezen blijven van kleur veranderen. Het blijft gewoon oppassen geblazen.

Niettemin kunnen de kinderen volgende week van hun welverdiende vakantie gaan genieten. Net als voor iedereen, was het ook voor hen een indrukwekkende tijd, waarin er veel van ze gevraagd werd en waarin juist minder kon en mocht. Ook voor de ouders was het een uitdaging om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. En dan heb ik het nog niet over ziekte en overlijden van dierbaren, die een enorme impact op velen hebben gehad.

U leest het, ik ben al een beetje aan het terugkijken. Ik denk aan het persoonlijk leed van mensen, de zieken, eenzame ouderen, hoe we werden overvallen door de plotselinge heftigheid van het virus. Maar ik voel ook trots. Op onze Landerdse samenleving, die zich kranig door deze periode heeft geworsteld. De vele hulpverleners, zorgmedewerkers, organisaties en vrijwilligers die te hulp schoten. Daar mag u met name zelf enorm trots op zijn. Wat een inzet en wat een flexibiliteit. Laten we dat vasthouden met z’n allen. En dat kan alleen, als de boog ook even wat minder gespannen mag staan. Vakantietijd, het komt als geroepen.

Ieder van u zal met zijn of haar eigen blik terugkijken op de afgelopen tijd. Afhankelijk van de wijze waarop u erbij betrokken bent geraakt. Voor niemand uitgezonderd zal gelden, dat een periode van rust welkom is. Dat kan thuis zijn, weg in eigen land of de grens over. Ga in elk geval veilig op reis en kom goed weer terug. Ik hoop dat u er van geniet en straks met nieuwe energie weer verder kunt.

Fijne vakantie!


Marnix Bakermans
Burgemeester Landerd