De vakantietijd komt eraan

De wolken schuiven iets meer voor de aangekondigde zon. De coronabesmettingen lopen weer op. Helaas hebben de eerdere versoepelingen  geleid tot hernieuwde maatregelen in de horeca en de evenementen branche. Dat is een hard gelag en raakt ook in onze gemeente diverse ondernemers.

Gelukkig zijn steeds meer mensen gevaccineerd en als we allemaal alert blijven op afstand houden, goede hygiëne en de eigen gezondheid, dan gaan we de zomer positief tegemoet.

Zomerkamp Schaijk

Ondanks de nieuwe maatregelen werd in Schaijk het allernieuwste dorpsfeest georganiseerd in het weekend van 9, 10 en 11 juli. Een fantastisch evenement waarvan ik hoop dat het een traditie wordt. Chapeau voor de vrijwilligers die hier vele uurtjes werk in hebben gestoken!

Nieuwe gemeente Maashorst

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel voor de herindeling van Uden en Landerd. We zijn blij met dit bericht en richten ons nu op de voortgang van de herindeling. Er is nog een hoop werk te doen zodat u als inwoner geen hinder ondervindt in de dienstverlening.

KinderTrendrede

Op woensdag 7 juli nam ik samen met burgemeester Hellegers van Uden de KinderTrendrede in ontvangst. De rede is te vergelijken met de Troonrede en wordt geschreven door de Kinderraad. De kinderen zijn hard aan het werk geweest en hebben ons een aantal punten meegegeven die ze belangrijk vinden. Het was een verhelderende middag waarbij het enthousiasme van de kinderen afspatte.

Huisstijl Maashorst

In aanloop naar de nieuwe gemeente zijn we, zoals u misschien weet, druk met het ontwikkelen van een huisstijl. We zijn weer een stapje dichterbij en ik mocht alvast een voorproefje bekijken. Ik was verrast en ben erg enthousiast over het concept. Het is nog niet klaar, er wordt nog hard aan gewerkt. Nog even geduld en dan kunnen we het iedereen laten zien.

Feestelijkheden

Naast alle Maashorst ontwikkelingen en Corona actualiteiten, heb ik gelukkig ook nog het werk van de naturalisatie. Ik mocht weer nieuwe inwoners van Landerd verwelkomen en dat blijf ik bijzonder vinden. Ook mocht ik weer op bezoek bij een echtpaar dat hun 60-jarig huwelijk vierde. Het werd duidelijk hoe waardevol het is dat je elkaar, zeker in deze lastige tijd, zo lief hebt en steunt.

Opstandelingen

U heeft het vast gezien, Opstandelingen. Het tv programma van BNNVARA op NPO2. Het programma bracht tegenstellingen in het gebied de Graspeel in beeld.  Het is ingewikkeld omdat verschillende belangen een rol spelen. Momenteel voeren we gesprekken met  bewoners en ondernemers van de Graspeel over de toekomst van het gebied. Met het oog op de nieuwe gemeente Maashorst, hebben we deze gesprekken ook in het buitengebied van Odiliapeel.  

Vakantie

De vakantietijd komt eraan. Velen hebben plannen om vakantie te vieren in eigen land of gaan naar het buitenland. Door corona is het in sommige gevallen onzeker, hopelijk kunnen plannen doorgaan of vindt u een manier om de vakantie op een fijne manier in te vullen.  Even er tussenuit, genieten en uitrusten.

Ik wens iedereen een fijne zomer!


Meer In gesprek met de burgemeester