Beste inwoners, hou vol

Met enige zorg ben ik het afgelopen weekend in gegaan. Met het besef dat deze tijd veel  van een ieder vraagt en voor sommigen die last misschien als te zwaar ervaren wordt. En dan nog dat mooie weer!

Dat zonnige weer  blijkt een onterechte zorg geweest. Met trots kan ik zeggen dat we ons in Landerd  goed hebben gehouden aan de richtlijnen! Ik zie mensen wandelen, hardlopen en fietsen. Alleen of met z’n tweeën en met voldoende afstand tot elkaar. En ja, zo af en toe moeten we nog mensen aanspreken om duidelijk maken dat dit gedrag nodig is om onszelf en anderen te beschermen. Dat is gelukkig nog maar een enkeling, want  de tijd van waarschuwen is voorbij, overtreden is beboeten.

Hoewel het erop lijkt dat in Brabant de druk op de intensive cares langzaam stabiliseert, zijn er ook afgelopen week positieve tests afgenomen. De druk op de zorg en alle medewerkers blijft onverminderd groot.

De opdracht blijft dan ook: hou vol!!

Graag vraag ik jullie aandacht voor al die mensen die hun dierbaren in deze tijd verliezen. Sommige met, of verdacht van Corona, anderen door andere oorzaken. Voor allen geldt dat zij onder zeer trieste omstandigheden afscheid moeten nemen. Onze uitvaartverzorgers en ritueelbegeleiders proberen samen met de nabestaanden een mooie herinnering te creëren binnen alle noodzakelijke grenzen die nu gesteld worden!
Blijf zoeken naar verbinding  om elkaar ook in deze tijd tot steun te zijn.

De paasdagen staan voor de deur. Normaal gesproken dagen waarin we elkaar opzoeken en omarmen. Het zal dit jaar anders zijn.

Lieve mensen. Hou vol.

Marnix Bakermans
Burgemeester van Landerd


Meer In gesprek met de burgemeester