Beste inwoners, de vakantie zit erop!

Beste inwoners,

Voor de meeste mensen zit de vakantie erop. Ik hoop dat het een ontspannen tijd was, waarin u rondom huis of op een vakantieplek even kon genieten en tot rust komen. Voor de kinderen geen kindervakantieweken, wel leuke en goed georganiseerde kleinschalige activiteiten. Dit is heel goed gegaan en kinderen hebben volop plezier gehad. Met een heerlijk zonnetje, was er aan mooi vakantieweer en warme zomeravonden geen gebrek.

Nu pakken we de draad weer op en gaan we met nieuwe energie richting najaar. De kinderen gaan sinds deze week weer naar school. Geen vanzelfsprekendheid meer, zoals we hebben ervaren. De vakantieperiode kan dan voorbij zijn, het coronavirus is helaas nog geen verleden tijd. Gelukkig gaat het lokaal goed in Landerd en zijn er nauwelijks besmettingen de afgelopen maanden. Maar, dat neemt de zorgen niet weg. We willen dat namelijk graag zo houden!

Coronabesmettingen nemen toe in huiselijke sfeer. Door feestjes, bezoek thuis en onvoldoende afstand houden. Dat is zorgelijk. Een ander risico is grote groepen mensen in bijvoorbeeld horeca. Het is voor ondernemers ingewikkeld om alles goed en veilig te organiseren. We geven ze als gemeente de ruimte om dat voor elkaar te krijgen. Dat is belangrijk voor de horeca zelf, maar ook voor inwoners en bezoekers. Het is fijn om elkaar te kunnen ontmoeten tijdens een gezellige avond uit, dat geeft ontspanning. Maar dat lukt alleen als we er verstandig mee omgaan. Samen hebben we de sleutel in handen, om bijvoorbeeld kermissen en straatfeesten te kunnen blijven organiseren.

De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de gastheer. Ook iedereen die te gast ís, waar dan ook, is samen met de uitbater verantwoordelijk voor een veilige omgeving. Ik hoop van harte dat we toe kunnen naar een coronaproof samenleving. En of dat thuis in klein gezelschap is, of met een groot aantal mensen in een feestzaal; met verstandig gedrag komen we een heel eind!
 

Marnix Bakermans
Burgemeester Landerd


Meer In gesprek met de burgemeester